Apple åpner butikk på Stord, i Ytre Arna og overalt

Fra idag av kan du kjøpe Macintosh-maskiner rett fra Apple selv - på selskapets nyåpnede nettbutikk. Det var ikke for tidlig.

Apple Computer Norge har omsider åpnet sin nettbutikk Applestore i norsk versjon.

Dermed får norske forbrukere tilgang til alle modellene i selskapets sortiment, direkte fra Apple.


Kundene kan skreddersy sine maskiner, og kjøpe ekstrautstyr til Mac-en, i og med at butikken skal ha mange typer FireWire (IEEE1395/iLink) og USB-dingser til salgs.


Den norske Apple Store vil fungere som et viktig supplement til dagens forhandlernett i Norge. Ved å tilby et komplett produktsortiment på Internett vil vi gjøre det enkelt for kunder i alle regioner av landet å få tilgang til Apple-produkter og løsninger, sier Arne Odden, Apples norgessjef.

Appleprodukter har tidligere blitt solgt gjennom forhandlere som OfficeLine, 123Data og andre, og Apple tror ikke nettbutikken vil kunne erstatte disse, spesielt ikke som konsulenter for mer avanserte løsninger. Butikken skal også fungere som markedsføringskanal, slik at folk får kikket litt ordentlig på sortimentet.

- Vi ser også for oss at butikken vil være en viktig kanal for distribusjon av lavmarginsprodukter, så som oppgradering av QuickTime og lignende, sier Odden til digi.no.

Han tilføyer at selskapet endelig kan tilby flere oppdateringspakker for OS X, som ble sluppet i versjon 10.1 nylig.
- OS X-brukere som ikke fikk det de ville ha siste runde, kan ta kontakt med sin forhandler eller direkte med Apple i Oslo.

Til toppen