BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple åpner snart volumsalg i Norge

Gjør livet enklere for større bedrifter.

Større virksomheter får snart anledning til å kjøpe inn apper til alle ansatte samtidig. Apple varsler at de nå vil utvide volumsalget også til Norge og flere andre land.
Større virksomheter får snart anledning til å kjøpe inn apper til alle ansatte samtidig. Apple varsler at de nå vil utvide volumsalget også til Norge og flere andre land.
11. juli 2014 - 11:24

Det er en kjensgjerning at Apple har vært mer opptatt av forbrukere og ikke like opptatt av å legge forholdene til rette for store bedriftskunder.

Ikke desto mindre er mange av produktene deres, kanskje i særdeleshet mobiltelefonene, standard utstyr i mange virksomheter.

Muligheten for å distribuere programvare fra App Store til et stort antall enheter var en kjærkommen nyhet for disse allerede sommeren 2011, men volumsalg av apper har vært forbeholdt USA og en håndfull andre land.

Ganske nøyaktig tre år senere skal dette tilbudet utvides til en rekke nye markeder, inkludert Norge og i Norden for øvrig.

Det fremgår i en kunngjøring på Apples egne nettsider. Tidspunktet for når dette kommer blir ikke nærmere angitt, men det loves at tilbudet «kommer snart».

Foruten iOS-baserte apper skal Apples såkalte «Volume Purchase Program» omfatte også elektroniske bøker. Trolig vil ordningen også gjelde Mac-apper distribuert gjennom Mac App Store. Programmet blir nærmere beskrevet i dette dokumentet (pdf).

Ifølge svenske Macworld betyr ordningen at større organisasjoner vil få anledning til å kjøpe apper med opptil 50 prosent prisrabatt.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.