Apple belønner trofaste kunder

Førstkommende lørdag kan en rekke Mac-brukere løpe til butikken og få oppgradert Mac-en sin gratis. Mer fart og masse nye greier, lover Apple.

Førstkommende lørdag kan en rekke Mac-brukere løpe til butikken og få oppgradert Mac-en sin gratis. Mer fart og masse nye greier, lover Apple.

- Oppdateringen OS X v10.1 skal være i butikkene til våre direkteforhandlere nå på lørdag, så fyller vi på etter hvert, sier Apples produktsjef Christer Mykkestue til digi.no.

Oppdateringen ble lansert på Seybold-messen i San Francisco tidligere denne uken, og for den som har ventet på en slik oppdatering, men bor litt langt unna Mac-sjappa, går det an å få sin kopi på nettet - for et par hundringser.

I første omgang er det de såkalte Tier 1-landene som får oppdateringer på sine respektive språk, og da er det snakk om USA, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Nederland. Norsk versjon blir tilgjengelig om én måneds tid, opplyser Mykkestue.

- Jeg tror det er mange som vil kaste seg over tilbudet. Ytelsesforbedringen er såpass bra, og det samme gjelder integrasjon mot nettverk basert på Windows, Unix eller Linux, sier han.

Andre snadder-elementer i oppdateringen:

• Brenn data-CD i Finder, støtte for DVD videoavspilling og lagring for iDVD-programmet.

• Bedre støtte for hundrevis av tredjeparts-dingser som printere, digitalkamera, videokamera, MP3-spillere, CD-brennere og lagringsmedier.

• Nettverksintegrasjon med AFP/AppleTalk, SMB/CIFS, WebDAV og NFS filtjenester på Mac OS X Server, AppleShare, Unix, Linux, Windows NT og Windows 2000-servere.

• 3D-grafikken blir kjappere, med oppdatert OpenGL og full støtte for NVIDIA GeForce3

• Bruk iDisk, selv bak firmaets brannmur

• Forbedret AppleScripting, full støtte for Internett-scripting ved hjelp av SOAP og XML.

• Den siste versjonen av Internet Explorer 5.1 med full støtte for mac OS X´ Java 2 runtime

Tilbudet gjelder hvis du har OS X fra før, eventuelt en av de nyere maskinene fra Apple. Hvis ikke, må du ut med 1,399 kroner for å kaste deg over operativsystemet.

Til toppen