Apple får pusterom i iTunes-saken

Apple skulle svart på kravet om å åpne iTunes denne uken, men fristen er utsatt.

Apple får pusterom i iTunes-saken

Apple skulle svart på kravet om å åpne iTunes denne uken, men fristen er utsatt.

Det norske Forbrukerrådet har klaget Apple inn for Forbrukerombudet fordi forbrukerne ikke kan få spille av musikk kjøpt på iTunes på andre medieavspillere enn Apples iPod.

Kampen følges tett internasjonalt og både danske og svenske forbrukermyndigheter har varslet at de vil følge opp.

    Les også:

Apple har ikke villet kommentere saken overfor digi.no eller andre medier, verken i Norge eller i utlandet. Det nærmeste de har kommet med en uttalelse er denne e-posten fra en av sjefene i Apple:

Hi

Just confirming that we have received the letter from the Norwegian Consumer Council and are looking into it. We're looking forward to resolving this matter.

Best Regards

Alan

Egentlig skulle Apple ha svart på Forbrukerrådets klage innen onsdag 21. juni denne uken, men de har bedt Forbrukerombudet om en utsettelse og har fått det innvilget.

Ny frist er satt til 1. august.

– Apple har fått utvidet frist for å levere med substans og på norsk, sier Torgeir Waterhouse, seniorrådgiver i Forbrukerrådet til digi.no.

Han vet ikke hvorfor, men sier at det norske Forbrukerrådet vil fortsette å holde trykket oppe mens de venter på svaret.

– Vi hadde klare forventninger om at de ville holde seg til den opprinnelige fristen. Vi må bare gå og vente og jobbe aktivt med å få internasjonalt fokus på saken, sier Waterhouse.

Han har ingen formening om hvorfor Apple trenger lengre tid. Dersom Apple i mellomtiden justerer avtalebetingelsene vil det ikke gi få noe å si så lenge man ikke kan spille av sanger kjøpt på iTunes på andre medieavspillere.

– Vårt utgangspunkt er at vilkårene skal endres så de blir i henhold til norsk lov. Dette er en enten eller sak for oss, sier Waterhouse til digi.no.

Til toppen