JUSS OG SAMFUNN

Apple får redusert milliardbot i Frankrike

Apple vant delvis fram i en ankesak mot franske myndigheter og får redusert boten selskapet ble ilagt i 2020, med 728 millioner euro, ifølge rettskilder. 

Apple-logoen utenfor en Apple-butikk i New York.
Apple-logoen utenfor en Apple-butikk i New York. Foto: Mary Altaffer/AP/NTB (arkiv)
7. okt. 2022 - 08:12

Boten blir dermed satt ned fra 1,1 milliarder euro til 370 millioner euro, opplyser ikke navngitte kilder til nyhetsbyrå AFP torsdag.

Den amerikanske teknologigiganten ble bøtelagt for brudd på konkurransereglene. Franske myndigheter mente at selskapet hadde misbrukt sin markedsmakt overfor andre forhandlere og hindret dem i å konkurrere på pris.

Den opprinnelige boten tilsvarte bortimot 12 milliarder kroner.

Franske konkurransemyndigheter sier til AFP at de gjennomgår avgjørelsen, og at de vurderer å anke, mens Apple sier at de vil forsøke å få opphevet hele boten.

– Vi mener at avgjørelsen burde vært helt opphevet, og vi planlegger å anke til fransk høyesterett, heter det i en skriftlig uttalelse fra Apple til AFP.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.