SÅRBARHETER

Apple fjerner kritiske sårbarheter som er under angrep

Kan gi angripere full tilgang til enhetene.

Både Iphone, Ipad og Mac-enheter må oppdateres.
Både Iphone, Ipad og Mac-enheter må oppdateres. Illustrasjonsfoto: <a href="https://unsplash.com/@grohsfabian?utm_source=unsplash&utm_medium=referral&utm_content=creditCopyText">Fabian Grohs</a> on <a href="https://unsplash.com">Unsplash</a>
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. apr. 2022 - 09:23

Apple kom torsdag med nødoppdateringer til både MacOS 12.3, iOS 15.4 og MacOS 15.4. Årsaken er at selskapet har blitt anonymt varslet som flere sårbarheter som trolig blir utnyttet i faktiske angrep. 

Den ene av sårbarhetene, CVE-2022-22675, finnes i alle de tre operativsystemene. Den kan gjøre det mulig for apper å kjøre vilkårlig kode med kernel-privilegier. Det dreier seg om en «out-of-bounds»-sårbarhet som kan utnyttes dersom det forsøkes å skrive data til ulovlige minneområder, typisk før eller etter en tilsiktet buffer. Sårbarheten er fjernet ved at grensene sjekkes bedre.

Den andre sårbarheten som fjernes (CVE-2022-22674), finnes i Intel grafikkdriver for MacOS Monterey. Også dette er en «out-of-bounds»-sårbarhet, men den fører til avdekking av kernel-minne. Også denne sårbarheten blir trolig utnyttet i faktiske angrep. Sårbarheten er fjernet ved at valideringen av inndata er forbedret. 

Brukere av de berørte enhetene bør installere oppdateringene så raskt som mulig. 

– Landets helsevirksomheter og landets kommuner kan være trygge på at vi er tilgjengelige, skriver Jostein Jensen, sikkerhetsdirektør Norsk helsenett og Gunnar A. Johansen, avdelingsdirektør HelseCERT og KommuneCERT, i dette tilsvaret.
Les også

Vi ruster opp det digitale brannvesenet – det er ikke glemt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.