FORBRUKERTEKNOLOGI

– Apple fortsatt med i strømme-kampen

Beats skal være i rute for lansering.

Beats-basert musikktjeneste vil lanseres i løpet av juni, skriver nettstedet 9to5mac. Her står Apple- og Beats-sjefene samlet.
Beats-basert musikktjeneste vil lanseres i løpet av juni, skriver nettstedet 9to5mac. Her står Apple- og Beats-sjefene samlet. Bilde: Apple
8. mai 2015 - 07:26

Det er stor interesse for hva Apple vil vise frem på selskapets WWDC-konferanse i juni. Det ventes tross alt at verden vil endelig få se deres musikkstrømming-tjeneste som er basert på Beats-plattformen. Dette skal bli den store utfordreren til Spotify, Tidal, YouTube og andre aktører. 

Prosessen har vært vanskelig, skal man tro diverse kilder som har uttalt seg over de siste månedene, og ikke alle avtaler med plateselskaper er på plass, sies det.

Skal vises på utviklerkonferanse

Nettstedet 9to5mac har imidlertid vanligvis veldig gode kilder på hva Apple foretar seg, og de hevder at Apple kommer til å kunngjøre Beats-tjenesten den 8. juni.

Les også: Dette er Apples plan for Beats.

Selve tjenesten skal åpnes noen uker senere, mot slutten av juni. 

Dette skal skje samtidig som Apple slipper en ny versjon av iOS, 8.4, samt iTunes 12.2. 

Den siste iOS-versjonen har allerede vært under testing en stund, og det er kjent at den inneholder en redesignet versjon av musikk-appen, men naturligvis ingen offisielle tegn på en strømmetjeneste.

Norge også med?

Det er også snakk om at Beats vil lanseres i en lang rekke land samtidig, ikke bare i USA. 

Blant funksjonene i Beats skal være styrte spillelister og offline-avspilling, og eksisterende Beats-kontoer vil enkelt migreres over. Månedsprisen skal etter sigende ligge på ti dollar i måneden, ikke åtte som Apple hadde opprinnelig håpet.

Kommer en ny versjon av Apple TV på WWDC?

9to5mac nevner også de første detaljene om iOS 9, som tradisjonen tro bør bli vist frem på WWDC. En redesignet, mer fargerik Siri skal være blant høydepunktene. Den digitale assistenten har fått et nytt design på Apple Watch-operativsystemer, og det skal visstnok videreføres til iOS. I tillegg til dette vil iOS 9 inneholde mange, omfattende sikkerhetsforbedringer, skriver nettstedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.