Apple-fremgang på nett

Apple melder at selskapets nettbutikk satte omsetningsrekord for salg i en 24-timers periode som følge av lanseringen av de nye G3 PowerBook. Fredag åpnet selskapet egen nettbutikk for kunder i skolemarkedet.

I løpet av 24 timer solgte selskapet for 1,9 millioner dollar i sin nettbutikk (Apple Store), og selv om det er lite for et selskap som omsetter for 6-7 milliarder dollar årlig, gir det en indikasjon på at Apples nettbutikk er i fremgang. Det er salget av G3 PowerBook som er drivkraften til rekordsalget, i henhold til en melding fra selskapet.

Fredag åpnet Apple en egen nettbutikk for kunder i skole- og utdanningsvesenet i det amerikanske markedet. Steve Jobs, interimsjef i Apple, sier seg meget fornøyd med utviklingen av salget på nett, og han forteller at Apple nå har 10 millioner daglige sideoppslag på nett, noe som gjør selskapets nettsider til noen av verdens best besøkte.

Apple står under press for å snu den nagative utviklingen i omsetning, og det er verdt å merke seg at selskapet må få sin vekst primært gjennom tradisjonelle salgskanaler. For med en dagsomsetning på mellom én og to millioner dollar på nett, står dette salget bare for mellom fem og ti prosent av den totale omsetning. Det skal også understrekes at selskapet ikke har sluppet tall som viser hvordan online-salget har utviklet seg over tid.

Til toppen