Apple gir en sniktitt på neste Safari

Gjør det enklere å teste ut kommende teknologinyheter.

Apple gir en sniktitt på neste Safari
Apple Safari-logo Bilde: Apple

Apple introduserte i går Safari Technology Preview, en løpende forhåndstitt på funksjonalitet og teknologistøtte som skal komme i framtidige utgaver av Safari. Dette skal gi utviklere bedre mulighet til å teste og forberede bruk av nye webteknologier i Safari enn det som til nå har vært mulig med blant annet WebKit Nightly og WebKit Feature Status.

Sammenlignet med WebKit Nightly er implementeringene i Safari Technology Preview mer modne.

Safari Technology Preview er kun tilgjengelig for OS X og installeres helt separat fra den offisielle Safari-versjonen i operativsystemet. Dette inkluderer også lokal lagring av bokmerker, cookies og lignende.

Testutgaven kan lastes ned fra denne siden.

Hyppigere

Mens Safari tidligere bare fikk ny funksjonalitet omtrent én gang i året, blir nettleseren nå oppdatert noe hyppigere. Så sent som denne uken kom Safari 9.1 for OS X og Safari for iOS 9.3 med en håndfull nyheter, blant annet støtte for Picture-elementet og CSS-variabler.

Den første utgaven av Safari Technology Preview inkluderer også en rekke nyheter, inkludert betydelig støtte for ECMAScript 2015 (også kjent som ECMAScript 6), programmerbar tilgang til klipp og kopiering til utklippstavlen, en oppdatert utgave av Shadow DOM og Content Security Policy Level 2. I tillegg er støtten for IndexedDB forbedret.

Inkludert er også en ny og raskere JavaScript JIT-kompilator (Just In Time) som kalles for B3.

Safari Technology Preview inkluderer også noe funksjonalitet som er spesielt beregnet for utviklere. Blant annet er utviklermenyen aktivert som standard.