– Apple har droppet Samsung

Går for annen prosessorprodusent i iPhone 6.

– Apple har droppet Samsung
Apples A8-brikke. Bilde: Chipworks

Mange selskaper som konkurrerer knallhardt i offentligheten er avhengige av hverandre i det «virkelige liv», og samarbeider ofte tett sammen.

På tross av alle kranglene imellom Apple og Samsung har det vært Samsung som har levert hovedprosessorene til alle generasjonene med iPhone, etter Apples spesifikasjoner.

Nå er situasjonen for første gang endret: iPhone 6 og 6 Plus har ikke lenger Samsung-brikker i seg.

Nettstedet Chipworks har gått grundig gjennom innmaten i en iPhone 6, og konkluderer med at det er det taiwanske selskapet TSMC som har produsert brikken, kjent som A8.

Prosessoren bruker 20 nanometers produksjonsprosess og har to milliarder transistorer - til sammenligning er A7-prosessoren som brukes i iPhone 5S 28 nanometer med en milliard transistorer.

Apple har tidligere hevdet at denne mindre og mer effektive brikken skal by på 50 prosent bedre grafikkytelse, og 25 prosent bedre ytelse generelt.

Det at Samsung plutselig ikke leverer brikkene til iPhone 6-modellene kan innebære et ganske betydelig inntektstap, noe som er problematisk for et selskap som allerede sliter litt. Apple har i dag bekreftet at ti millioner iPhone 6-modeller er blitt solgt over den første helgen.

Det er uvisst hvorfor Apple gikk for TSMC i denne omgang, og om avgjørelsen er basert på økonomi eller politikk.

    Les også: