– Apple har «stjålet» bileksperter

Saksøkt av batteriprodusent.

– Apple har «stjålet» bileksperter
Googles bil-prototyp. Apples løsning vil nok ikke se sånn ut, men noe bilrelatert jobber selskapet med. Bilde: Google

Det har allerede vært en god del snakk om at Apple har planer om å entre bilmarkedet på et eller annet vis, kanskje men en elbil eller en eller annen for for selvkjørende løsning. Apples forsøk innenfor bilbransjen har hittil begrenset seg til CarPlay-systemet for dashboardet.

Det har også kommet frem informasjon om at Apple har aggressivt rekruttert flere hundre ingeniører og andre bileksperter fra konkurrerende selskaper, en praksis som ikke alltid er like populær i Silicon Valley.

Nettstedet 9to5mac har en omfattende oversikt over hvilke spesifikke ansatte innenfor feltet som har kommet til Apple i det siste. Det er en rekke eksperter innenfor bilteknologier og batteriteknologier, og mange av disse kommer rett fra Tesla - som har spesialisert seg på elektriske biler. Faktisk har Apple ansatt Teslas Lauren Ciminera, som har hatt rekrutteringsansvaret hos elbil-selskapet, og vil muligens ha en tilsvarende rolle hos Apple, altså rekruttere ytterligere ingeniører til prosjektet.

Apple har også hentet eksperter fra andre selskaper, blant annet Mujeeb Ijaz fra batterimakeren A123 Systems.

Dette batteriselskapet viser til en annen side av saken: A123 saksøker nå nemlig Apple for å ha systematisk ansatt deres ingeniører siden rundt juni 2014. Det gjelder spesifikt fem ansatte som skal ha utvekslet eposter med Apple om rekruttere ytterligere flere personer. Da disse fem sluttet, måtte A123 legge ned flere konkrete prosjekter, noe som kan tyde på hvor essensielle de var. A123 har blant annet jobbet med batteripakker til flere elbil-modeller.

Apple skal totalt sett ha flere hundre mann allerede på bilprosjektet, og Bloomberg spekulerer i at det ferdige produktet kan bli lansert rundt år 2020.