BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple: HomeKit kommer neste måned

Avviser forsinkelser.

De første HomeKit-enhetene fra tredjepartsprodusenter skal være i rute til sommeren, sier Apple.
De første HomeKit-enhetene fra tredjepartsprodusenter skal være i rute til sommeren, sier Apple. Bilde: Skjermbilde
15. mai 2015 - 11:40

Det er snart ett år siden Apple kunngjorde sin HomeKit - en løsning for smarte, tilkoblede hjem. HomeKit er en del av iOS 8, og meningen er altså at man skal kunne kontrollere elementer av hjemmet via applikasjoner på en iOS-enhet. 

Det har også gått rykter om at en fremtidig modell av Apple TV vil fungere som en slags sentral «hub» for HomeKit-integrasjon i hjemmet.

Les mer om den nye versjonen av Apple TV her.

Utfordringer?

I går skrev imidlertid magasinet Forbes at HomeKit-lanseringen er utsatt. Deres kilder hevdet at de første enhetene som støtter HomeKit ville først ankomme butikkene til høsten, muligens rundt september. 

Planen skal opprinnelig ha vært å lansere HomeKit-enheter tidlig på sommeren, selv om Apple aldri offentliggjorde en konkret dato. 

Ifølge kildene til Forbes skal det ha oppstått problemer med stabilisere visse aspekter av programvaren, blant annet prosessen med å faktisk logge inn de forskjellige elementene av hjemmet skal ha vært komplisert. Deler av koden skal ha krevd for mye minne av små enheter, og Apple skal være i gang med å forsøke å redusere kravene.

De første enhetene rett rundt hjørnet

I etterkant av denne rapporten har Apple gått ut og avvist forsinkelsen. Ifølge Wall Street Journal sier Apples talsperson Trudy Muller at maskinvaresertifisering for HomeKit har vært tilgjengelig i noen måneder, og allerede skal det være mange partnere på plass som vil lansere enheter som støtter protokollen. De første skal komme neste måned, sier Apple. 

Dermed er det ikke umulig at Apple vil snakke ytterligere om lanseringen på WWDC-konferansen tidlig i juni. 

Detaljer om hvordan HomeKit skal fungere er tross alt få. Forbes gir noen eksempler: Elementer av hjemmet, som lys, dører og lignende, kan aktiveres fra varslingsskjermen på en iPhone. Man kan også sette opp såkalte «scener», der flere elementer aktiveres samtidig - for eksempel å skru av alle lysene og låse alle dørene når man går ut.

Disse brikkene er sentrale i Samsungs planer for smarte enheter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.