BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple kjøper bildeanalyse-selskap

Mer satsning på kunstig intelligens?

Apple vil helt klart styrke seg innenfor kunstig intelligens, og gjør flere oppkjøp relatert til teknologien.
Apple vil helt klart styrke seg innenfor kunstig intelligens, og gjør flere oppkjøp relatert til teknologien. Bilde: Joe Ravi/CC-BY-SA 3.0
6. okt. 2015 - 09:52

Kunstig intelligens er på manges lepper om dagen, og stadig flere selskaper satser tyngre og tyngre på forskning og utvikling på dette området.

Apple har vært tidlig ute med den digitale assistenten Siri, og den nye versjonen av operativsystemet iOS forsøker å være enda smartere og mer proaktivt.

Les også: Watson skal analysere sosiale nettverk

Nå bekrefter Cupertino-selskapet (via Bloomberg) at de har kjøpt opp en oppstart som utvikler spennende systemer innenfor kunstig intelligens. Oppstarten heter Perceptio.

Deres ekspertise er å la bedrifter inkorporere avansert kunstig intelligens på smarttelefoner, men uten å dele spesielt mye brukerdata. Apple har lenge vært opptatt av personvern, og forsøker ofte å gjøre så mange kalkulasjoner som mulig lokalt på enhetene.

Bedre fotoalbum?

Personene bak Perceptio, Nicolas Pinto og Zak Stone, skal være erfarne forskere innenfor kunstig intelligens, og de skal blant annet ha jobbet med systemer som kjenner igjen bilder via maskinlæring. Bildegjenkjenning er et annet område mange selskaper forsøker seg på i disse dager.

Teknologien til Perceptio skal kunne bruke kunstig intelligens til å analysere og prosessere bilder på en smartmobil uten å behøve å koble seg opp til eksterne datasamlingen, noe som igjen henger sammen med filosofien til Apple om å ha minst mulig kontakt med eksterne datakilder.

Apple har bekreftet oppkjøpet, men kommer naturlig nok ikke med flere detaljer om hvordan de har tenkt å unytte teknologien.

Les også: Apple vil satse tungt på kunstig intelligens

Bare forrige uke ble det kjent at Apple kjøpte det britiske selskapet VocalIQ som utvikler en talegjenkjenningsteknologi som blant annet kan gjøre det mulig for en digital assistent å ha lengre samtaler.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.