FORBRUKERTEKNOLOGI

Apple kjøper supernøyaktig GPS-teknologi

Nytt tilskudd til kart-applikasjonen?

Apple har kjøpt flere selskaper som utvikler kart-relaterte teknologier, og Coherent Navigation er det nyeste i rekken.
Apple har kjøpt flere selskaper som utvikler kart-relaterte teknologier, og Coherent Navigation er det nyeste i rekken. Bilde: Joe Ravi/CC-BY-SA 3.0
18. mai 2015 - 11:03

Apples egenutviklede kartløsning er hittil kanskje ikke blitt den suksessen selskapet hadde håpet på, men ingenting tyder på at satsningen skal gis opp. 

Tvert imot, Apple ser ut til å investere ganske tungt i å kjøpe opp selskaper som utvikler kartrelaterte teknologier.

Les også: Utvikler alternativ til GPS.

Det nyeste oppkjøpet er selskapet Coherent Navigation, som utvikler avanserte GPS-teknologier. 

Deres ekspertise går ut på å kombinere signaler fra tradisjonelle GPS-satellitter som befinner seg såkalte middels høye baner, med signaler fra satellittene til Iridium-systemet som brukes til deres satellitt-telefoni, og som overfører både tale og data. Disse ligger i mye lavere baner.

Superpresis

Dette systemet gir langt bedre nøyaktighet, presisjon, bedre signalintegritet og flere andre fordeler. Løsningen skal kunne gi en nøyaktighet på centimeternivå.

Les også: Facebook tester Nokia-kart.

De ansatte i Coherent melder at de nå jobber for Apple, og deres nettsted er blitt fjernet. Apple selv bekreftet oppkjøpet, men vil selvsagt ikke presisere hva det innebærer. 

Dermed er det ikke avklart hvilken rolle Coherent-teknologi vil få hos Apple, men en logisk antakelse vil være at det skal styrke kartløsningen til selskapet. 

Apple har kjøpt opp flere selskaper som utvikler teknologier relatert til kart og navigasjon, og man har tidligere også spekulert i at Apple jobber med et slags svar på Googles Street View. Det blir interessant å se om noen Apple Maps-relaterte nyheter blir presentert på WWDC-konferansen neste måned.

Les mer om de mystiske Apple-bilene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.