UTVIKLING

Apple klar med nye beta-utgaver

Både av OS X Yosemite og iOS 8.

Den tredje betaversjonen av Mac OS X Yosemite er nå tilgjengelig.
Den tredje betaversjonen av Mac OS X Yosemite er nå tilgjengelig. Bilde: Apple

Apple har gode nyheter for utviklere som er interessert i klargjøre applikasjonene sine for iOS 8 og den nye versjonen av Mac OS - Yosemite.

Selskapet rullet nemlig ut nye betaversjoner av begge operativsystemene i går, men som alltid med forbehold: Det anbefales ikke å bruke disse som primære operativsystemer.

Apple legger ikke ut en offisiell liste over endringene, men brukere som har installert begge har observert en rekke nyheter i grensesnittet.

Det er en del justerte ikoner i Yosemite, for eksempel for QuickTime, og det er flere endringer i grensesnittet for e-post-programmet, iCloud, Time Machine og innstillinger.

En nyhet som rapporteres av mange er at såkalte «Dark Mode» er aktivert i den nye betaen - denne modusen forandrer det visuelle uttrykket i operativsystemet til mørkt, og er temmelig omfattende. Alle menyene får mørk bakgrunn og lys tekst.

Den ferskeste iOS 8-betaen introduserer også grensesnitt-justeringer, ifølge rapportene, blant annet nye bakgrunnsbilder, feilfiks i værmeldingsapplikasjonen og varslingssenteret, pluss diverse mindre endringer.

Handoff-funksjonen skal ha fått en dedikert av/på-knapp i innstillinger, denne er blant de mest unike funksjonene i iOS og lar brukerne fortsette å jobbe mellom applikasjonene på Mac OS og iOS. Det er litt uavklart hvorvidt Handoff er fullt fungerende på tvers av begge betaversjonene av operativsystemene per i dag.

Mye tyder på at den nyannonserte iCloud Drive også vil gjennomgå flere justeringer før utrulling. I iOS 8 finnes det referanser for tilgang til nettsky-løsningen via et webbasert grensesnitt, i tillegg til iOS, Mac OS og Windows-applikasjoner.

iCloud Drive skal gi brukerne mer kontroll på filer som lastes opp til nettskyen og er i praksis Apples svar på Dropbox eller Microsofts OneDrive.

Utviklerne skal også ha fått tilgang til nye betaversjoner av programmeringsverktøyet Xcode 6, samt Apple Configurator 1.7, som inkluderer støtte for iOS 8-funksjonalitet.

De som venter på endelig utgivelse av både iOS 8 og OS X Yosemite må imidlertid vente til høsten, da de lanseres som en gratis oppgradering.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.