– Apple-klokken sliter med salget

Ny rapport hevder at klokken selger tregt.

– Apple-klokken sliter med salget
Hvor godt selger egentlig Apple Watch? Bilde: Apple

Palo Alto-baserte Slice Intelligence, som analyserer kjøpstrender i det amerikanske markedet, har publisert en rapport (gjengitt av nettstedet Marketwatch) der de hevder at salget av Apple Watch har falt dramatisk den siste tiden. 

Apple selv har foreløpig ikke publisert noen offisielle salgstall for den mye omtalte smartklokken. I forkant av lanseringen i april mente Slice Intelligence at antallet forhåndsbestillinger lå på minst en million eksemplarer, der den rimeligste Sport-modellen dominerte.

Les også: Minst 1 million forhåndsbestilt.

Ifølge tallene til Slice solgte klokken svært godt i tiden etter lansering. I løpet av den første uken skal det ha blitt solgt rundt 1,5 millioner klokker, rundt 200,000 om dagen. 

Siden den tid har snittet ligget på rundt 20,000 enheter daglig, og noen av dagene i juni har klokken solgt så lite som 10,000 enheter om dagen, mener Slice. 

To tredjedeler av de solgte klokkene skal være av den rimeligere Sport-typen, og den aller dyreste luksusvarianten, Edition-modellen, skal ha blitt solgt i færre enn 2000 eksemplarer. Akkurat det er kanskje ikke så overraskende, modellen koster tross alt fra 10,000 dollar (82,000 kroner) og oppover.

Oversikten til Slice baserer seg på elektroniske kvitteringer samt markedsanalyser.

Andre land ikke med

Selv om rapporten tegner et dystert bilde av salgstallene til Apple Watch, er det selvsagt viktig å huske at den kun omfatter amerikanske kunder. Det enorme kinesiske markedet, der klokken også har vært i salg siden april, tas ikke i betraktning.

Les også: Apple frister med utviklerpakke.

Det er også et faktum at det er vanskelig å regne ut salget av et helt nytt produkt, som har vært ofte vanskelig å få tak i. 

Det er likevel ingen tvil om at mange etterlyser salgstallene for klokken, som er Apples første nye produktkategori på mange år. Det kan tydeligvis ta tid før Apple sier noe offisielt.