Apple lanserer eMac for skoleverket og ny PowerBook

Tross at liknende forsøk tidligere ikke har vært noen knallsuksess, prøver Apple seg på nytt med en modell spesielt tilpasset databrukere i skoleverket. Og foruten eMac (bildet) lanseres en oppgradert PowerBook.

E-en i eMac står for "education", som både de mer og mindre oppvakte tør vite betyr utdanning på norsk. eMac-en er følgelig en Macintosh-maskin beregnet for skoleverket.

Den nye maskinen leveres med 17-tommers flat CRT-skjerm, 700 MHz-versjonen av PowerPC G4-prosessoren, DVD-ROM/CD-RW-stasjon, samt både Mac OS X og Mac OS9 installert. Med på lasset følger også multimediapakkene iMovie, iPhoto, iTunes og AppleWorks, FireWire, USB og 10/100BASE-T Ethernet-port (eventuelt AirPort-kort for den som ønsker trådløs aksess til nettverket).

Apple Norge kunne mandag ettermiddag ikke svare på om maskinen kommer til Norge.

Men det gjør nok den oppgraderte PowerBook-modellen som nå lanseres: Titanium PowerBook G4 er en snerten kraftpakke med bl.a. en ATI Mobility Radeon 7500 grafikkprosessor med 32 MB eller DDR SDRAM under skallet. Skjermen er alene et salgsargument for mange, vil vi tro, med sine 15,2 tommer og 1280x854 pikslers oppløsning. Batteriet skal tåle fem timers drift før det må lades, og maskinen leveres ellers med bl.a. trådløs AirPort-tilknytning, 800 MHz G4-brikke (eller 667 MHz), Combo-stasjon (DVD-ROM/CD-RW), 1MB L3-cache og 512 MB RAM (utbyggbar til 1 GB).

Til toppen