Apple lover mars-lansering av Mac OS X

Apple-sjef Steve Jobs avduket flere store nyheter på Macworld-messen i San Francisco tirsdag, blant annet lanseringsdatoen for operativsystemet OS X.

Etter flere forsinkelser, setter Apples-sjef Steve Jobs nå lanseringsdatoen for Mac OS X (operativsystem 10) til 24. mars. Dette blir en merkedag for alle Mac-brukere, for versjon 10 er ikke et videreutviklet produkt, men et helt nytt operativsystem for Mac-miljøet.

OS X er basert på Unix - kjernen er basert på Mach 3.0 fra Carnegie-Mellon University og FreeBSD fra UC Berkley - og vil blant annet gi Apple-brukere ekte multitasking og kommandolinjetilgang.
En rekke utviklere er klare med OS X-programvare, og Alias Wavefront viste sitt profesjonelle 3D-program Maya på MacWorld Expo i San Francisco.

Systemet skal koste 129 dollar, eller rundt regnet 1100 kroner, men skal leveres med alle Mac-er fra og med juli, når størsteparten av programmene tilpasset det nye miljøet kommer ut.

400 utviklere har lovet å støtte det nye operativsystemet, med hele 1200 'brand name apps' som Jobs selv sa det i sin åpningstale.

Operativsystemet, som har eksistert på serversiden en stund, skulle egentlig ha vært lansert, opptil flere ganger. Men på MacWorld Expo ville Jobs helst at vi skulle glemme forsinkelsene og glede oss til mars.

Dagensspørsmål
Klarer Steve Jobs å omvende deg til å bliMac-bruker?

Omvende? Jeg ER alleredeMac-frelst
Ja, absolutt. Jeg kaster ut PC-ennår de nye Mac-ene kommer til Norge
På ingen måte. PC er og blirbest
For meg er det bare én frelser;Linus Torvalds
Vet ikke

Trykk her for å se resultatet sålangt


;