apple

Apple med storsatsning på nettsky

Vil bygge ny, åpen kilde-infrastruktur.

Teknologier som driver tjenester som Siri og iCloud skal overhales og knyttes tettere sammen, ifølge ny rapport.
Teknologier som driver tjenester som Siri og iCloud skal overhales og knyttes tettere sammen, ifølge ny rapport. (Bilde: Thomas Marynowski)

Vil bygge ny, åpen kilde-infrastruktur.

Ifølge nettstedet The Information (via Macrumors) har Apple store planer om å slå sammen de underliggende plattformene som tjenester som iCloud, iTunes og Siri baserer seg på.

Les også: Apples utviklerflørt

Den nye plattformen skal være basert på Siri, som allerede i dag kjører på åpen kilde-infrastruktur kalt for Mesos. Selskapet bekreftet at de flyttet den digitale assistenten over til Mesos tidligere i år. Systemet vil bli kalt for «orkestrert infrastruktur», sies det, og poenget er at internett-applikasjoner skal kunne kjøres i separate «bokser» som skal gjøre det enkelt å skalere applikasjonene og endre dem fortløpende.

Åpenhet er det nye

Filosofien med å satse tyngre på åpen kilde-løsninger skal være stikkordet for den nye «backenden», og den nye, mer moderne basen skal også gjøre det enklere å rulle ut nye produkter.

Ifølge rapporten har Apple tidligere hatt utfordringer med å tiltrekke seg ingeniører med åpen kilde-erfaring, da selskapet er kjent for å være hemmelighetsfulle – Apple vil helst ikke dele koden sin eller avsløre teknologiene sine, og selskapet er kjent for å være veldig opptatt av å beskytte varemerkene sine.

Les også: Oracle sender alt opp i skyen

Slik tankegang er gjerne det motsatte av hva åpen kilde-eksperter er vant til, i slike miljøer er det tross alt åpenhet noe av det viktigste.

Derfor skal Apple være mer villige til å åpne seg opp for å tiltrekke seg personer med erfaring med åpen kilde-utvikling. Ifølge artikkelen bruker Apple allerede teknologier som Hadoop, HBase, Elasticsearch og flere.

Det sies at prosjektet med å bygge en samlet plattform for nettskytjenester er i gang, men at det kan ta flere år å fullføre – dermed kan det ta tid før vi ser konkrete resultater.

Til toppen