BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple mottar designpris

Apples jubileums-Mac og eMate maskin har mottatt prestisjefylte designpriser fra I.D. Magazine.

Liv Torild Mytting
26. aug. 1997 - 09:44

Apple Computer Inc.s jubileumsMac og eMate maskin for studenter har blitt hedret med prisen for beste forbrukerprodukt av I.D. Magazine Annual Design Review. Begge produktene og andre vinnere ble hedret på en galla i New York i forrige uke, samtidig som de nå er utstilt i et galleri på Manhattan.

I.D Magazines Annual Design Review er den største og mest presitisjefylte designerkonkurransen i USA. I år var det hele 2500 produkter som var påmeldt fra Nord Amerika og Europa. Det ble konkurrert i åtte mer eller mindre diffuse kategorier: Forbruker-produkt, -møbler, -utstyr, -miljø, -pakking, -grafikk, -studentarbeider og -konsepter ble bedømt av juryer som besto av profesjonelle designere, utviklere, akademikere og tekniske eksperter.

Ifølge I.D Magazine bryter Apples produkter nye grenser når det gjelder design av forbrukerprodukter. "Designet på både 20th Anniversary Mac og eMate gjør at folk må revurdere hva man definerer som en typisk datamaskin, samtidig som du får en følelse av at teknologien er tilstede når du bruker dem, sier Perlmann, redaktør I.D. Magazine i en pressemelding.

20th Anniversary Macintosh kommer i et begrenset opplag og er designet av Jonatan Ive i Apples avdeling for industridesign. Selve jubileums-Mac-designet er utradisjonellt og lekkert med høyttalere på hver side av flatskjermen, CD-Rom spiller på høykant og et tynt tastatur som kan stues helt vekk. Maskinen kommer med 2 MB videomemory, 32 MByte RAM, 64 bits multimedia og grafikk-aksellerator brikke, innebygget video input og Apples tv/Radio system.

Ive sier at prisen fra I.D. Magazine er "en positiv bekreftelse på Appels designretning for fremtidige produkter". Jubileums-Mac'en og eMate-produktene er beregnet på veldig forskjellige brukere, men de har felles fremgangsmåte for design, sier han. I pressemeldingen heter det også at Apple fremover vil bestrebe seg på å tilby "et følelsesmessig meningsfullt produktdesign som lokker frem en positiv reaksjon fra kundene".

eMate er designet av Thomas Meyerhoffer og er rettet spesiellt mot studenter. Inne i en gjennomsiktig, muslingsskjellaktig innpakning har Apple puttet Newton operativsystemet som kjører Newton Works med valgfri penn eller tastaturtilgang, 28 timers batterilevetid, Internett-tilgang og kompatibilitet mot både Windows og Macintosh-miljøet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.