BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Apple ødela økonomien vår

iPhone og iPad har «skylden», sier statsministeren i Finland.

Den klassiske Nokia er historie.
Den klassiske Nokia er historie.
13. okt. 2014 - 15:37

Statsministeren i Finland, Alexander Stubb, mener at Apple har bidratt til at den finske økonomien sliter.

I et intervju med nettstedet CNBC forteller Stubb at Finland har hatt to hovedsøyler i økonomien som nå er borte: Nokia og papirindustrien.

Papirsektoren er svært viktig for landets økonomi, med noen av Europas største papirprodusenter. Og Nokia har naturligvis vært en teknologi-gigant i mange år, men nå er selskapet blitt fullstendig slukt av Microsoft.

– Man kan si at iPhone drepte Nokia og iPad drepte papirindustrien, men vi vil vende tilbake, sa Stubb til CNBC.

Forrige uke ble det kjent at Finlands økonomi er blitt nedgradert fra AAA til AA+ av finansanalyseselskapet Standard & Poor, grunnet svak økonomisk utvikling.

Stubb er likevel optimistisk i intervjuet, og sier at tunge tider bidrar ofte til innovasjon, og den offentlige sektoren skal sørge for å skape en plattform for dette.

Kommentarene til Stubb er tydelig satt på spissen, og statsministeren selv skriver i en twitter-melding at han ikke skylder på noen andre enn «speilet», og at han bruker de to eksemplene for å vise behovet for endring.

I et annet, mer omfattende intervju sier Stubb at landet kan trenge så mye som fire år på å snu utviklingen og få tilbake AAA-ratingen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.