JUSS OG SAMFUNN

Apple og Microsoft slåss om 'digital livsstil'

Bill Gates og Steve Jobs vil kapre de fine begrepene. Begge snakker om den digitale livsstilen.

12. jan. 2001 - 06:45
Bill Gates snakket varmt om den i forrige uke. Steve Jobs hadde det som gjennomgangstema for sin åpningstale på MacWorld Expo i New York denne uken.

Ja, og Intel Corporation har også gjort endel i den retning i det siste. Og da snakker vi om...? Digital Lifestyle, eller den digitale livsstil.

Analytikernettstedet IT-Director har sammenlignet de siste utspillene fra noen av de mest profilerte navnene i bransjen og er ikke imponert.

'Digital livsstil' refererer til det faktum at 'alle' løper rundt og skal ha digitale kamera, digitale mobiltelefoner, MP3-spillere og DVD-spillere, og både Gates og Jobs bruker uttrykket for å forsikre oss om at den personlige datamaskinen ikke er død.

Intel lanserte nylig en MP3-spiller og snakket om trådløs kommunikasjon, noe som er litt utenfor det vanlige fra brikkefabrikanten.

For Microsoft er fremtiden basert på at alle skal ha en Windows-PC i midten av alle disse apparatene, slik at man kan lagre og redigere materiale fra alle slags digitale dingser.

For Apple gjelder det samme, bare at de selvfølgelig helst ser at det skal stå en Mac i midten, noe Jobs brukte lang tid på å forklare i sin tale.

Tirsdag denne uken lanserte selskapet sine nyeste maskiner, og toppmodellen inneholder blant annet en DVD-brenner som lager plater som kan leses av vanlige DVD-spillere. I boksen ligger det også et DVD-snekringsprogram som gjør det enkelt å lage lekre menyer og lignende på hjemmevideoplatene dine.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.