– Apple og U2 med store planer

Nytt format for musikkdistribusjon på vei?

– Apple og U2 med store planer
U2 og Apple vil tydeligvis gjøre musikkutgivelser attraktive å betale for. Bilde: Apple

Venneskapet mellom rockebandet U2 og teknologiselskapet Apple har vart lenge, og det kulminerte forrige uke da Apple brukte sin iPhone 6-lansering til å dele ut det nye albumet til bandet gratis til 500 millioner iTunes-kontoer. Noe som ikke ble godt mottatt av alle.

Allerede på den tiden ble det hintet at det foreligger flere samarbeidsplaner mellom de to.

Nå, i et nytt intervju med magasinet Time, avslører U2-vokalisten Bono flere detaljer om hva de jobber med.

Bandet er nemlig svært opptatt av at artister skal få betalt for jobben de gjør - og det er ingen hemmelighet at inntektene til mange musikere har stupt de siste årene, da musikksalg ikke lenger er like innbringende. Mange velger å kompensere ved økt konsertaktivitet, men det er heller ikke en gullgruve for alle.

Bono og bandet sier til Time at de jobber med noe de kaller et nytt musikkformat sammen med Apple, som vil igjen friste kjøperne for å betale for musikk, og redusere piratkopiering.

Det foreligger ingen flere detaljer om dette, og Apple vil ikke kommentere - dette har dermed ført til spekulasjoner om Apple er i ferd med å introdusere en eller annen ny form for DRM-basert løsning.

Musikk-nettstedet Billboard er imidlertid uenig, og skriver at deres kilder mener at Bono ble misforstått. Med «format» mente han ikke en ny musikkløsning, men en ny måte å presentere digitale album på, mer attraktivt for kjøpere. Det nevnes blant annet noe som involverer TV-bruk - en eller annen måte å benytte Apple TV på for å presentere utvidet innhold kunne jo vært en mulighet.

Apple har forsøkt seg på lignende løsninger før, med iTunes Extras og iTunes LP, og det kan være at de går et par steg lenger i tiden fremover.

    Les også: