Apple-oppdatering slettet harddisken

En oppdatering til Apples musikkprogram iTunes, var feilprogrammert så den slettet harddisken til flere brukere. En fyr mistet hele 100 GB med data.

En feil i installasjonsprosedyren til siste versjon av Apples jukeboks-program iTunes, førte til at mange brukere mistet alle data på harddisken.

Oppdateringen ble lagt ut fredag, og Apple sendte ut advarsel og en feilfiks lørdag morgen, skriver Wired News.
Hundrevis av Mac-brukere skal ha mistet data på grunn av feilen, og Tom Fisher forteller til Wired at han fikk slettet 100 GB fra sin maskin. Apple gikk ut og sa at tapte filer kunne restaureres ved hjelp av disk-reparasjonsprogramvare. I tillegg til at dette tipset kanskje kom i seneste laget for endel, er det også noen som hevder dette ikke virket for dem. Tom Fisher hadde bare fått restaurert rundt 30 MB da Wired snakket med ham.


Feilen skal ha gjort at alle Mac OS X-maskiner med flere harddisker eller partisjoner på harddisken, og mellomrom først i navnet på noen av disse, fikk dem slettet.

Signaturen "Dan" på diskusjonsforumet ArsTechnica legger frem følgende sammenligning: hvis Microsoft hadde laget like mye trøbbel med oppdateringen av MediaPlayer, ville lynsjemobben satt igang øyeblikkelig.

Apple anbefaler at de som har lastet ned iTunes 2.0 for OS X (også beta-versjonen), fjerner installer-filen iTunes.pkg fra maskinen sin og laster ned den oppdaterte iTunes 2.0.1 istedet.

Til toppen