– Apple Pay ikke bare for betaling

Store muligheter med NFC i iPhone.

– Apple Pay ikke bare for betaling
Apple Pay vil forhåpentligvis kunne brukes til mer enn bare betaling. Bilde: Apple

Per i dag - og foreløpig bare i USA - brukes den innebygde NFC-funksjonaliteten i iPhone 6 og 6 Plus til kontaktløs betaling. Det foregår naturligvis via Apple Pay.

Ifølge en ny rapport har Apple større planer enn som så.

Magasinet The Information (krever abonnement) skriver at Apple ser for seg flere bruksområder enn bare betaling. På sikt bør en iPhone erstatte hele lommeboka, hvis Apple får det som de vil.

Selskapet skal ha snakket med NFC-tilbydere som HID Global og Cubic for å inkludere Apple Pay og iPhone i deres systemer. Én ide som skal ha blitt diskutert er å inkludere reisekortet «Clipper» som brukes i Bay Area-området i California i systemet, slik at man kunne lastet opp Clipper-kort og lagre dem på telefonen sammen med øvrige betalingskort, og dermed reise kontaktløst.

Å bruke iPhone som nøkkelkort for sikker tilgang til bygninger skal også ha blitt diskutert. Apple har inngått partnerskap med hotellkjeder for å bruke iPhone som nøkkelkort, men dette foregår via Bluetooth. Å bruke NFC som adgangskontroll kunne vært sikrere og mer effektivt.

Potensialet er stort, og det blir interessant å se om Apple etter hvert gir tilgang til NFC-teknologien til tredjepartsutviklere, slik de gjorde med Touch ID-funksjonen på iPhone.

Når det gjelder Apple Pay slik det fremstår i dag, bekreftet Apple-sjefen Tim Cook nettopp at tjenesten er blitt aktivert en million ganger i løpet av de første 72 timene, noe som gjør selskapet ledende innenfor kontaktløs betaling, ifølge Cook.

    Les også: