Apple: Pene tall, slappere Q4

Til tross for bedre resultater enn forventet, ser analytikerne for seg litt mer motvind utover førjulsvinteren for Apple.

Apple Computer meldte onsdag fra om bedre inntjening i Q3 enn det Wall Street hadde forventet.

Samtidig varlset selskapet om at både salg og inntjening vil kunne falle utover førjulsvinteren, skriver C Net.

Apple tjente 18 cents per aksje, tilsvarende 65 millioner dollar av en omsetning på 1,45 milliarder dollar i fjerde regnskapskvartal. I tillegg kom en investeringsgevinst på en million dollar.


Juli og august var gode måneder for Apple, men terrorangrepene den 11. september ødela endel. Analytikere C Net har snakket med, hadde ventet en inntjening på 16 cents per aksje, ikke medregnet investeringsgevinsten.


Økonomisjef Fred Anderson sier at de i siste kvartal 2001 ser for seg "mer enn 10 cent per aksje" i inntjening, noe som kan tolkes som en skjult advarsel om dårligere pengestrøm. Men han legger til at Apple finner det svært vanskelig å spå noe som helst om tallene for fjerde kvartal.

Selskapet fortsetter å håpe at de nyåpnede butikkene skal gå i null innen utgangen av året, selv om terrorangrepene også påvirket butikksalget merkbart.

Det ble solgt 850.000 Macintosh datamaskiner iløpet av fjerde kvartal, blant annet 250.000 av typen iBook, og utdannings- og skolemarkedet utgjorde en økende andel av kundene.

Til toppen