BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Apple-sikkerhet fortsatt ikke bra nok

Tostegs-autentisering burde vært mye bedre, mener journalist.

Tjenester som FaceTime kan fortsatt nås uten autentisering, skriver Dani Grant i magasinet Medium.
Tjenester som FaceTime kan fortsatt nås uten autentisering, skriver Dani Grant i magasinet Medium. Bilde: Apple
14. jan. 2015 - 11:01

I september i fjor skjedde det en omfattende lekkasje av kjendisbilder, mest sannsynlig stjålet fra deres iCloud-kontoer. I etterkant lovte Apple at sikkerheten rundt deres tjenester skulle utvides, først og fremst med introduksjon av tostegs-verifisering på tvers av flere påloggingsrutiner.

Dette er selvsagt positivt, men ifølge Dani Grant i magasinet Medium, er ikke sikkerhetsrutinene så omfattende som man kanskje hadde håpet.

Grant testet autentisering på flere av Apples tjenester, og har funnet ut at det er fremdeles svært enkelt å få tilgang til Apple-tjenester uten å ha tostegs-autentisering aktivert.

Journalisten beviser det ved å logge seg inn på iMessage, iTunes, FaceTime, App Store og Apples webside, kun ved å bruke Apple ID og passord, selv med tostegs-autentisering aktiv. Bare ved innlogging til FaceTime fikk Grant opp en epost fra Apple om påloggingen.

Grant skriver altså at man fremdeles bare trenger et passord for å logge seg inn i uvedkommendes kontoer, og dermed kunne bruke dem til å etterligne andre, og få tilgang til deres sensitive informasjon. Det inkluderer kjøpshistorikk, adresse og telefonnummer.

Dette står altså i kontrast til Apples lovnader om å utvide autentiseringen til å omfatte flere tjenester, mener Grant, og ønsker å skape mer oppmerksomhet rundt sikkerhetsproblematikken på denne måten.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.