FORBRUKERTEKNOLOGI

– Apple skal lage sine egne mobilskjermer

Bruker teknologi som skal være enda bedre enn OLED, ifølge kilder.

OLED-skjermene, her på en iPhone X, kan bli byttet ut med en enda bedre løsning på Apples fremtidige mobiler.
OLED-skjermene, her på en iPhone X, kan bli byttet ut med en enda bedre løsning på Apples fremtidige mobiler. Bilde: Kurt Lekanger
20. mars 2018 - 07:02

Apple kjøper skjermene til sine mobile enheter av andre, hovedsaklig Samsung, men nå ser det ut til at det kan bli slutt på dette. Nettstedet Bloomberg har nemlig vært i kontakt med kilder på innsiden som hevder at Apple er i ferd med å designe og produsere sine egne mobilskjermer.

Skjermene skal være under utvikling ved et anlegg i nærheten av Apples hovedkvarter i byen Cupertino i California, og foreløpig har Apple altså valgt å holde planene hemmelige.

Ifølge Bloombergs kilder skal skjermene basere seg på en relativt ny teknologi som heter microLED, som skal være bedre enn de eksisterende skjermteknologiene og som i tillegg skal kunne legge til rette for mobile enheter som er tynnere og mer strømgjerrige.

Bruker masse små LED-lamper

Som nettstedet microLED-info forklarer bruker  microLED-teknologien massevis av ørsmå LED-lamper, derav navnet, til å lage fargepiksler. Hver av disse LED-lampene kan kontrolleres individuelt og sender ut sitt eget lys, på samme måte som OLED-dioder. microLED skal imidlertid potensielt by på både høyere lysstyrke, lengre varighet og større fargespekter enn OLED.

Apple skal ha jobbet med teknologien i lengre tid, men la tidligere planene på hyllen på grunn av at skjermene var for teknisk krevende å produsere på grunn av de små dimensjonene til LED-lampene. Selskapet skal imidlertid ha gjort viktige fremskritt den siste tiden, og nå har selskapet satt rundt 300 ingeniører til å designe og utvikle skjermene, sier kildene.

I første omgang er det visstnok smartklokken Apple Watch som er tiltenkt den nye skjermteknologien, og Apple skal allerede ha laget en prototype av en ny Watch-modell med microLED-skjerm. Teknologien vil trolig også dukke opp til iPhone og eventuelt andre typer enheter, men dette kan angivelig ta en del år siden teknologien ennå er i en svært tidlig fase.

Enn så lenge kommer Apple til å fortsette å satse på det nest beste, altså OLED, som selskapet omsider gikk over til med sin nye iPhone X.

Apple er i hardt vær: Anklages sammen med Google for å misbruke markedsmakten sin »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.