– Apple skal lage sine egne mobilskjermer

Bruker teknologi som skal være enda bedre enn OLED, ifølge kilder.

OLED-skjermene, her på en iPhone X, kan bli byttet ut med en enda bedre løsning på Apples fremtidige mobiler.
OLED-skjermene, her på en iPhone X, kan bli byttet ut med en enda bedre løsning på Apples fremtidige mobiler. (Bilde: Kurt Lekanger)

Bruker teknologi som skal være enda bedre enn OLED, ifølge kilder.

Apple kjøper skjermene til sine mobile enheter av andre, hovedsaklig Samsung, men nå ser det ut til at det kan bli slutt på dette. Nettstedet Bloomberg har nemlig vært i kontakt med kilder på innsiden som hevder at Apple er i ferd med å designe og produsere sine egne mobilskjermer.

Skjermene skal være under utvikling ved et anlegg i nærheten av Apples hovedkvarter i byen Cupertino i California, og foreløpig har Apple altså valgt å holde planene hemmelige.

Ifølge Bloombergs kilder skal skjermene basere seg på en relativt ny teknologi som heter microLED, som skal være bedre enn de eksisterende skjermteknologiene og som i tillegg skal kunne legge til rette for mobile enheter som er tynnere og mer strømgjerrige.

Bruker masse små LED-lamper

Som nettstedet microLED-info forklarer bruker  microLED-teknologien massevis av ørsmå LED-lamper, derav navnet, til å lage fargepiksler. Hver av disse LED-lampene kan kontrolleres individuelt og sender ut sitt eget lys, på samme måte som OLED-dioder. microLED skal imidlertid potensielt by på både høyere lysstyrke, lengre varighet og større fargespekter enn OLED.

Apple skal ha jobbet med teknologien i lengre tid, men la tidligere planene på hyllen på grunn av at skjermene var for teknisk krevende å produsere på grunn av de små dimensjonene til LED-lampene. Selskapet skal imidlertid ha gjort viktige fremskritt den siste tiden, og nå har selskapet satt rundt 300 ingeniører til å designe og utvikle skjermene, sier kildene.

I første omgang er det visstnok smartklokken Apple Watch som er tiltenkt den nye skjermteknologien, og Apple skal allerede ha laget en prototype av en ny Watch-modell med microLED-skjerm. Teknologien vil trolig også dukke opp til iPhone og eventuelt andre typer enheter, men dette kan angivelig ta en del år siden teknologien ennå er i en svært tidlig fase.

Enn så lenge kommer Apple til å fortsette å satse på det nest beste, altså OLED, som selskapet omsider gikk over til med sin nye iPhone X.

Apple er i hardt vær: Anklages sammen med Google for å misbruke markedsmakten sin »

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen