– Skyhøy etterspørsel for ny iPhone i Norge

Telenor og Telia har aldri opplevd maken. Telia satte opp nytt køsystem for å håndtere bestillingene som rant inn.

Nye iPhone 7 og storebroren 7 Plus legges ut for salg på fredag. Ifølge Reuters viser forhåndssalget at etterspørselen er langt bedre enn ved fjorårets lansering.
Nye iPhone 7 og storebroren 7 Plus legges ut for salg på fredag. Ifølge Reuters viser forhåndssalget at etterspørselen er langt bedre enn ved fjorårets lansering. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Telenor og Telia har aldri opplevd maken. Telia satte opp nytt køsystem for å håndtere bestillingene som rant inn.

Mens erkerival Samsung får juling på børsen etter de kostbare problemene med sin nyeste toppmodell, Galaxy Note 7, gjør Apple et byks i forkant av sin storlansering.

Nylig avdukede iPhone 7 løfter selskapet til årsbeste på Wall Street, med en markedsverdi som nå bikker 616 milliarder dollar.

– Skyhøy etterspørsel

Entusiasmen er knyttet til rapporter om godt forhåndssalg fra amerikanske teleoperatører. Det har fått Apples aksjekurs til å legge på seg 10 prosent de siste tre dagene, melder Reuters.

Sniktitt: Vi har allerede fått prøve den nye iPhone 7 (Tek.no)

Både Telenor og Telia i Norge merker en kraftig vekst i etterspørselen for nye iPhone sammenlignet med tidligere års lanseringer.

– Interessen er skyhøy. Antall forhåndsbestillinger og reservasjoner for ny iPhone er doblet fra tidligere år, skriver Telenor i en melding til digi.no.

Satte opp køsystem

Konkurrenten Telia har i år utviklet et eget køsystem for å sluse iPhone-bestillingene igjennom nettbutikken sin. Det er første gang de har forberedt seg på en produktlansering på denne måten.

– På det meste sto 1800 personer i kø for å bestille samtidig. Totalt sto nærmere 4.500 i kø gjennom det første døgnet med forhåndsbestillinger, opplyser pressekontakt Kristian Fredheim i Telia til digi.no.

Men ikke alle disse foretok en faktisk bestilling, som tallene lenger ned i saken røper.

I likhet med Telenor har også Telia imidlertid opplevd en nær dobling i antall forhåndsbestilte iPhone sammenlignet med tidligere år.

Tall hentet kun fra nettbutikken deres, altså uten forhåndssalg fra fysiske butikker, ser slik ut for åpningsdagen de siste årene:

  • 902 stk. iPhone 6 (2014)
  • 983 stk. iPhone 6S (2015)
  • 1644 stk. iPhone 7 (2016)

I USA opplever mobilselskapet Sprint et forhåndssalg som er nesten fire ganger høyere enn ved fjorårets iPhone-lansering, ifølge Reuters.

Analytikere nyhetsbyrået har snakket med mener tilbakekallingen av Galaxy Note, som i sjeldne tilfeller kan eksplodere grunnet kortslutning i batteriet, bidrar til økt etterspørsel for andre mobiltelefoner.

Norge er med i første pulje av land der iPhone legges ut for salg. Det skjer i morgen, fredag. Forhåndssalget startet en uke tidligere.

Planlagt å kjøpe iPhone 7 Plus første dag? Det kan bli vanskelig » (Tek.no)

Kommentarer (10)

Kommentarer (10)
Til toppen