IT-BRANSJEN

Apple ventes å legge fram sterkt kvartalsresultat

Analytikerne venter et løft både for salget og gevinsten.

Analytikerne spår vekst før framleggelsen av Apples kvartalsresultat.
Analytikerne spår vekst før framleggelsen av Apples kvartalsresultat. Foto: NTB/AP/Mark Lennihan
27. jan. 2021 - 10:01

Apple legger fram en kvartalsrapport som ventes å vise et løft for både salget og gevinsten. Snittprognosen blant analytikere er et omsetningsløft på 12,5 prosent til 103 milliarder dollar, tilsvarende rundt 880 milliarder kroner.

Kvartalsrapporten gjelder for første kvartal i Apples forskjøvede regnskapsår.

Det ventes en salgsøkning på mobiltelefoner, ledet av flaggskipet Iphone 12, på 7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. For datamaskiner og nettbrett er veksten ventet å bli enda høyere, rundt 20 prosent.

Apples Iphone-salg minket med 19 prosent i Kina i årets første kvartal. I samme periode økte Huaweis telefonsalg med nesten 70 prosent.
Les også

Iphone-salget stupte i Kina

Lanserer bil i 2024?

Elbilsatsingen har siktet innstilt på lansering i 2024, meldte nyhetsbyrået Reuters i desember. Det er ventet at Apple vil ta opp kampen om selvkjørende elbiler med Tesla og andre mer tradisjonelle bilprodusenter.

Under koronakrisen har Apple vært en av de største vinnerne på Wall Street, og de ventes også å vokse ytterligere med satsing på 5G-nett i store deler av verden.

Børsverdien er nå på rundt 2.400 milliarder dollar, tilsvarende rundt 20.000 milliarder norske kroner. Til sammenligning er det rundt fire ganger så stort som Sveriges bruttonasjonalprodukt i 2019.

Brannbekjempere trener på slukking. Svenskene krangler om hvordan nytt nødnett skal bygges. De har det travelt og MSB ønsker bevilgninger i år.
Les også

Avviser svensk nødnettforslag og ber om 5,9 milliarder

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.