AVTALER & KONTRAKTER

Apple vil gjøre Iphoner til betalingsterminaler

Apple har kjøpt opp Mobeewave, et kanadisk oppstartsselskap med teknologi som kan gjøre en Iphone til en mobil betalingsterminal uten ekstra maskinvare.

Illustrasjonsfoto av Iphone 8-modellene i en Apple-butikk i San Francisco. Med et nytt oppkjøp får Apple teknologi til å gjøre Iphoner til betalingsterminaler uten ekstra maskinvare.
Illustrasjonsfoto av Iphone 8-modellene i en Apple-butikk i San Francisco. Med et nytt oppkjøp får Apple teknologi til å gjøre Iphoner til betalingsterminaler uten ekstra maskinvare. Foto: AP Photo/Jeff Chiu, File
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
3. aug. 2020 - 14:33

Teknologien kan utføre betalinger ved å «tæppe» et betalingskort eller en annen smarttelefon på telefonen, via en app. Systemet krever ikke maskinvare utover nærfeltskommunikasjon (Near-field communication) eller en NFC-brikke, som Iphone-modeller har inkludert siden 2014.

Det skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Apple skal ha betalt om lag 100 millioner dollar for selskapet.

Mobeewaves flere titalls ansatte beholdes og vil fortsette å jobbe fra Montreal.

Inn i betalingsmarkedet

Oppkjøpet er et av Apples flere steg mot markedet for betalingsteknologi de siste årene.

I 2014 la Apple til Apple Pay i Iphone, slik at brukerne kunne betale for fysiske varer med et «tæpp» i butikker. I fjor lanserte de også sitt eget kredittkort, Apple Card. Integrering av Mobeewave vil kunne la alle med en Iphone ta imot betaling uten ekstra maskinvare.

Oppkjøpet vil sette Apple i mer direkte konkurranse med Square, en ledende leverandør av betalingsmaskin- og programvare for smarttelefoner og nettbrett, skriver Bloomberg.

Samsung samarbeidet i fjor med Mobeewave for å kunne bruke teknologien på sine telefoner. Samsung har også investert i oppstartsbedriften, som har samlet mer enn 20 millioner dollar fra ulike investorer, ifølge Pitchbook.

Adopterer ny teknologi gjennom oppkjøp

Apple kjøper typisk oppstartsselskaper for å bruke teknologien deres i produktene sine, og avtalen er en av flere for Apple i år.

Selskapet kjøpte nylig vær-appen Dark Sky og VR-innholdskringkasteren NextVR. Apple har også kjøpt opp Voysis, Xnor.ai og Inductiv for å forbedre Siri og kunstig intelligens, og Fleetsmith for styring av bedriftsenheter.

– Apple kjøper mindre teknologiselskaper fra tid til annen, og vi diskuterer generelt ikke våre mål eller planer, sier en talsperson for Apple i en kommentar til Bloomberg.

Per Roger Johansen hadde allerede fått jobben som prosjektdirektør for Livsvitenskapbygget i Oslo, da prosjektet anskaffet programvaren han selv sto bak.
Les også

Statsbygg: Inhabile ansatte kjøpte for flere hundre tusen kroner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.