– Apple vil satse tungt på kunstig intelligens

Søker etter eksperter.

– Apple vil satse tungt på kunstig intelligens
Apple vil gjøre Siri enda smartere, og søker etter eksperter innen kunstig intelligens, skriver Reuters. Bilde: Thomas Marynowski

Reuters siterer sine kilder på at Apple har økt frekvensen for ansettelser som relaterer seg til kunstig intelligens og maskinlæring.

Dette er et område Apple har tradisjonelt ikke vært veldig sterke på, mens konkurrenter har satset mye de siste årene på løsninger som skal kunne gjette hva vi vil før vi vil det. Gjerne kombineres dette med søk, som hos Google.

Google har også forsøkt å bygge inn slike løsninger i sin mobilplattform og integrere dem i for eksempel Google Now.

Apple prøver også å komme med noe tilsvarende i iOS 9, der den digitale assistenten Siri skal være flinkere til å foreslå apper man kanskje trenger og gi brukerne annen relevant informasjon i forkant.

Les også: Toyota vil gi bilene kunstig intelligens

Det er tydeligvis ikke nok, og ifølge Reuters rekrutterer selskapet nå tungt i akademiske miljøer som er relatert til kunstig intelligens, og forsøker å konkurrere mot Google, Amazon og Facebook om de klokeste hodene.

Det søkes blant annet etter minst 86 nye ansatte med ekspertise innenfor maskinlæring.

Personvern-utfordringer

Dette krever at Apple har tilgang til store mengder data som kan analyseres og tolkes. Dette strider imidlertid med Apples prinsipper om personvern, skriver Reuters, der selskapet forsøker å sende minst mulig data mellom enheten, for eksempel en iPhone, og nettskyen. Det kan være en utfordring å gjøre slike beregninger i størst mulig grad lokalt.

Apple har, i tillegg til å søke etter eksperter innen kunstig intelligens, kjøpt opp en rekke mindre selskaper som utvikler produkter innenfor dette feltet, og Reuters siterer en tidligere ansatt som sier at antallet ansatte som jobber med maskinlæring har blitt tredoblet hos Apple de siste årene.

Les også: Nå har også Facebook en digital assistent

Stillingene det nå søkes etter er ment til å være innen programvareutvikling, både når det gjelder det å gjøre Siri smartere og videreutvikle søkemulighetene i iOS. Det er visstnok også behov for maskinlæringseksperter i avdelinger for markedsføring og salg, noe som tyder på at Apple muligens vil bruke store mengder data til å effektivisere andre avdelinger, mener Reuters.

Ingenting av dette bekreftes offisielt av Apple, men eksperter er enige i at maskinlæring og kunstig intelligens er på mange måter fremtiden, og at Google og Microsoft har kommet lenger når det gjelder å bake det inn i sine plattformer. Nå er det opp til Apple å bevise at de også kan videreutvikle konseptet.