Apple vil stoppe Samsungs flaggskip

Ny rettighetskonflikt før viktig lansering.

Apple vil stoppe Samsungs flaggskip
Samsungs nye flaggskip innen smarttelefoner, Galaxy S III, blir lansert senere denne måneden i USA. Men Apple vil stoppe salget. Bilde: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

For noen uker siden møttes toppsjefen i henholdsvis i Apple og Samsung til rettslige forhandlinger i en domstol i California. Dommeren håpet på at de to, ansikt til ansikt, kunne klare å bli enige i den bitre konflikten som har herjet markedet for smarttelefoner de siste årene. Men lite tyder på at det ble enighet.

Apple har nemlig klaget Samsung inn for amerikanske domstoler igjen. De vil at det blir innført salgsforbud på Samsungs Galaxy S III under henvisning til at produktet bryter Apples brukergrensesnitt-patenter.

Ifølge Wall Street Journal ble søksmålet tatt ut i en domstol i California tirsdag. Apple og Samsung er nå innblandet i 30 patentrettsaker mot hverandre i ti land rundt om kring i verden.

– Samsung mener at Apples krav er uholdbart. Vi vil motsette oss kravet på det kraftigste og demonstrere for retten at Galaxy S III er et innovativt og distinkt, sier Samsung i en kunngjøring. Selskapet sier at dette ikke vil få betydning for salget.

Søksmålet i sin helhet kan du lese her.

Det sørkoreanske teknologi-konglomeratet har hatt stor suksess med Galaxy S II og lanserer versjon tre i det amerikanske markedet senere denne måneden. Produktet har fått god mottagelse i markedet og Android-telefonen er spådd å bli en ny storselger i direkte konkurranse mot Apples iPhone 4S. Samsung blir nå regnet som en større aktør i smarttelefon-markedet enn Apple.

Apples sier i en kunngjøring at det ikke er noen tilfeldighet at Samsungs produkter ligner svært mye på iPhone og iPad, både i form og innhold.

– Denne formen for ren kopiering er feil og vi trenger å beskytte Apples immaterielle rettigheter når selskaper stjeler våre ideer.

    Les også:

Les mer om: