FORBRUKERTEKNOLOGI

Apples forsinkede ladematte hevdes å være i produksjon

Mer enn ett år etter presentasjonen blir det hevdet at Airpower nærmer seg lansering.

Hvor blir det av Apple Airpower? Etter kraftige forsinkelser blir det nå hevdet at ladeplaten er i produksjon.
Hvor blir det av Apple Airpower? Etter kraftige forsinkelser blir det nå hevdet at ladeplaten er i produksjon. Foto: Apple
14. jan. 2019 - 11:06

Ladeplaten fremstår som en sjelden miss fra Apple, som ennå har til gode å si noe om årsak til de kraftige forsinkelsene.

Fordampet? Produkter som skal komme, men som aldri dukker opp i markedet, blir på engelsk gjerne omtalt som «vaporware». <i>Foto:  Apple</i>
Fordampet? Produkter som skal komme, men som aldri dukker opp i markedet, blir på engelsk gjerne omtalt som «vaporware». Foto:  Apple

Produktet for trådløs lading av både mobiltelefon, smartklokke og øreplugger ble første gang avduket i september 2017, samtidig med iPhone X.

Lansering ble lovet i løpet av 2018, men fjoråret kom og gikk uten nærmere forklaring på hvor Airpower tok veien.

Ett år senere forsvant alle referanser til ladematten fra Apples nettsider, skrev Zdnet. Det åpnet for spekulasjoner om alt fra produksjonsproblemer til at produktet kanskje aldri ville komme.

Rykter om snarlig lansering

Hongkong-baserte Chargerlab siterte i helgen «troverdige kilder» fra Apples verdikjede, når de melder at Luxshare Precision omsider skal ha startet produksjon av Airpower. 

Hvis rapporten stemmer blir det tolket som en snarlig lansering. Luxshare er den kinesiske produsenten som blant annet lager Airpods og Lightning til USB C-kabler på vegne av Apple, skriver nettstedet Macrumours.

Noe må ha gått skikkelig galt, mener Apple-kjenner

Den anerkjente teknologiskribenten John Gruber, som er kjent for nære kilder i Apple og følger selskapet tett på bloggen Daring Fireball, er blant de som har uttrykt stor skepsis.

Airpower skal virke etter Qi-standarden for trådløs lading, noe som omfatter støtte i en god del mobiltelefoner og annen forbrukerelektronikk. Det finnes en rekke tredjeparts ladeplater å få kjøpt. Qi-ladere er også utplassert ved enkelte flyplasslounger, og er til og med innebygd i noen Ikea-møbler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.