FORBRUKERTEKNOLOGI

Apples Imessage skal bli mer som Facebook og Whatsapp

Imessage skal få en overhaling så den skal bli en tøffere konkurrent til Whatsapp og Facebook Messenger.
Imessage skal få en overhaling så den skal bli en tøffere konkurrent til Whatsapp og Facebook Messenger. Bilde: Apple
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
24. apr. 2021 - 15:00

Som et ledd i en større oppdatering av Apples operativsystem IOS, planlegger selskapet en ny opplevelse for brukere av meldingstjenesten Imessage.

En av endringene er at Imessage skal oppgraderes slik at meldingsappen bedre kan konkurrere med apper som Facebook-eide Whatsapp, og ligne mer på sosiale meldingstjenester som Facebooks Messenger.   

Det er Bloomberg som siterer anonyme internkilder i Apple på at disse endringene vil komme i eller i kjølvannet av IOS 15 og IpadOS 15, som er neste versjon av Apples operativsystemer for Iphone og Ipad.

Skreddersydde varslingsprofiler

Andre oppdateringer som er ventet, er ny meldingshåndtering der brukerne kan velge forskjellige varslingsalternativer etter hvilken modus de er i, om de for eksempel sover, kjører bil eller er på jobb. Det vil være mulig å opprette egne skreddersydde varslingsprofiler.

Det vil også bli mulig å sette opp autosvar på meldinger etter hvilken status man har satt opp, slik at man unngår å bli forstyrret midt i noe viktig.

For Ipad-brukere er det ventet den første store oppdateringen til startskjermen siden produktet ble lansert i 2010. Det innebærer at brukerne kan plassere widgets hvor de vil på startskjermen.

Apple fortsetter sin satsing på personvern, ved å gjøre det enklere for brukerne å se hvilke apper som samler inn data om dem i bakgrunnen. I dag er det tusenvis av apper som har dette som formål, og Apple ønsker å kutte ned på denne praksisen.

Det er ventet at oppdateringene til IOS og Ipad OS vil bli lansert på Apples utviklerkonferanse WWDC, som arrangeres i heldigitalt format 7. juni i år.

Apples definisjon av «kjøp» fra iTunes bestrides i nytt søksmål.
Les også

Apple saksøkes for å ikke la kunder eie det de kjøper på iTunes

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.