MASKINVARE

Apples nye maskiner med store problemer: Reduserer ytelsen drastisk når de jobber under tung last

Apples nye Macbook-maskiner med M2-brikkesettet sliter med varmeproblemer.

Den nye M2-brikken bruker femtegenerasjons nanoteknologi og har 20 milliarder transistorer. 20 prosent fler enn forrgjenger, M1, opplyser Apple. Allikevel er ikke brikken noe raskere når den først går varm.
Den nye M2-brikken bruker femtegenerasjons nanoteknologi og har 20 milliarder transistorer. 20 prosent fler enn forrgjenger, M1, opplyser Apple. Allikevel er ikke brikken noe raskere når den først går varm.
23. juli 2022 - 05:00

Både Pro og Air-modellene går varme under tung last. Det skriver Digitaltrends.

iFixit plukke denne uka Air-maskinen fra hverandre og fant ut at den ikke har noen kjøleblokk.

Kan ikke kjøles ned

Nettstedet mener dette er årsaken til problemene flere Air-eiere opplever med overoppheting. At maskinen ikke har kjøleblokk gir begrensede muligheter for å lede vekk varme fra prosessoren.

Som et resultat av overopphetingen, begrenser Apple ytelsen vesentlig på de påvirkede M2-maskinene.

Macbook Pro kan omsider få berøringsskjermer. Hvorvidt kundene faktisk ønsker det, er en annen sak.
Les også

Snart kan Macbook få det Apple lenge har vegret seg mot

Produkttester Vadim Yurvev hos Max Tech skriver på Twitter at han har oppdaget store ytelsesreduksjoner også på de nye Pro-maskinene når de belastes tungt. Han mener det er helt åpenbart at maskinene trenger bedre kjøling. 

Siden viftene går for fullt under tung last, finnes det ingen annen måte å kjøle dem ned på enn å redusere ytelsen. Dermed presterer maskinene dårligere enn sin forgjenger, M1, konkluderer han.

 

M2-brikken

Det var i juni Apple slapp den nye M2-brikken i markedet. Brikken er baserer seg på fem-nanometers produksjonsprosess av andre generasjon, og leverer ifølge Apple 18 prosent høyere CPU-ytelse per watt enn M1.

Den skal også by på en grafikkprosessor som er 35 prosent raskere, og AI-prosessor (neural engine) som er 40 prosent raskere, ifølge Apple.

Apple valgte å slanke sin Air-modell da den kom i juni.

19.990 kroner

Selskapet har høvlet bort både vekt og livvidde på den nye bærbare. MacBook Air har en tykkelse på magre 11,3 millimeter, og vekten ligger på beskjedne 1,2 kilogram.

Produsenten sier at det samlede volumet til maskinen er redusert med 20 prosent takket være mer effektiv integrering av komponenter. Det kan ha gått på bekostning av kjølingen.

MacBook Air med M2 har fått en norsk pris på 19.990 kroner for versjonen med åtte gigabyte minne, 512 gigabyte lagringsplass og tikjerners grafikkprosessor.

Den tilbys også i en litt rimeligere versjon med åttekjerners grafikkprosessor og 256 gigabyte lagringsplass til 15.990 kroner.

Som fagleder for blandet virkelighet (MR) i Sopra Steria tester Scott Leaman ut alle nye produkter og enheter som blir lansert innen VR, AR og MR.
Les også

Apple endrer virkeligheten

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.