IT-BRANSJEN

Apples overskudd økte kraftig

IT-giganten Apple rapporterer et overskudd på 10,7 milliarder dollar i forrige kvartal, en økning på 19 prosent fra samme periode i fjor.

Apple-sjef Tim Cook viser frem den nye iPhone X-modellen. (Arkivfoto)
Apple-sjef Tim Cook viser frem den nye iPhone X-modellen. (Arkivfoto) Bilde: AP Photo/Marcio Jose Sanchez
3. nov. 2017 - 09:15

Selskapets rapport torsdag førte til at Apple-aksjen spratt opp over 3 prosent til 173,50 dollar på Wall Street.

Økningen skyldes i stor grad stor etterspørsel etter Apples smarttelefoner. Men også salget av datamaskiner og nettbrett var høyere i siste kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Salget av iPhone økte med 3 prosent i kvartalet fra juli til september, men selskapet påpeker at salget kunne vært enda høyere hvis ikke mange kunder hadde ventet på den nyeste utgaven.

Lanseres fredag

iPhone X kommer i butikkene i dag, fredag. Forhåndssalget startet i forrige uke. Apple oppgir ventetider på mellom fem og seks uker for dem som har forhåndsbestilt. Analytikere mener at Appleikke vil være i stand til å holde tritt med etterspørselen før etter nyttår.

Analytikere anslår at Apple kan selge 80 millioner mobiltelefoner i inneværende kvartal, som også inkluderer julehøytiden, ifølge FactSet. Det er et estimat som er så vidt bedre enn på samme tid i fjor.

Ny rekord

Analytikere forventer også at Apple i regnskapsåret som nå har startet og som avsluttes i september neste år, kommer til å selge 242 millioner mobiltelefoner. Det vil i så fall være ny rekord i selskapets historie. Forrige rekord ble satt i 2015 da Apple solgte 231 millioner mobiltelefoner. I regnskapsåret som ble avsluttet i forrige måned solgte Apple217 millioner telefoner.

Men investorene er ventet å sende aksjekursen ned dersom forventningene om at iPhone X blir det neste store i selskapets historie, ikke slår til. Så langt i år har Apple-aksjen steget 45 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.