.NET

Arbeidet som gjøres med .Net nå, danner grunnlaget for de neste 20 årene

Microsoft med forhåndstitt på .Net 7.

Microsoft .Net er nå 20 år gammel. Det feires med en titt på neste versjon.
Microsoft .Net er nå 20 år gammel. Det feires med en titt på neste versjon. Illustrasjonsfoto: Digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. feb. 2022 - 15:30

20 år etter at Microsoft offisielt lanserte selskapets første .Net-produkter, viser selskapet nå fram noe av det som skal komme i den neste store oppdateringen av teknologien, .Net 7. Nå opplyser selskapet at .Net 7 Preview 1 markerer det første skrittet mot de neste 20 årene med .Net. 

Mye har endret seg i .Net (for abonnenter) i løpet av de siste 20 årene. Åpen kildekode og kryssplattformutvikling med støtte for Linux og MacOS i tillegg til Windows har blitt sentrale egenskaper, og med .Net 5 ble rammeverkene .NET Core og .NET Framework smeltet sammen.

Mer sky og enklere oppgradering

.Net 6, som kom i november i fjor, inkluderte en rekke nyheter for å gjøre det enklere å kode i språkene C# og F#, en rekke nye API-er – blant annet for HTTP/3, JSON-prosessering, matematikk og direkte minnemanipulasjon – samt funksjonalitet som skal gjøre det enklere å diagnostisere problemer i nettskyapplikasjoner.

.Net 7 bygger på dette, men har nye fokusområder, slik som rene skyscenarioer, verktøy for enklere oppgradering av eldre prosjekter og forenkling av utvikleropplevelser ved å gjøre det enklere å jobbe med konteinere. 

Det loves også omfattende investeringer i blant annet plattformene ASP.NET Core, Blazor, EF Core, WinForms og WPF. 

Microsoft skriver at det ventes at oppgradering fra .Net 6 til .Net 7 vil være temmelig rett fram å gjennomføre. Noen få endringer som vil måtte tas hånd om under en migrering, er oppgitt på denne siden

Siden .Net nå kommer i en ny versjon hvert år, skal den ferdige utgaven av .Net 7 lanseres i november i år.

Historier fra de siste 20 årene 

Videoen nedenfor er fra Microsofts jubileumsarrangement for .Net i forrige uke, med en god del tilbakeblikk på utviklingen av .Net.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.