KUNSTIG INTELLIGENS

Arbeidsgruppe foreslår at jusstudenter kan bruke KI-verktøy på eksamen

En arbeidsgruppe ved Universitetet i Bergen foreslår at jusstudenter skal kunne bruke kunstig intelligens i eksamenssituasjoner.

Jusstudenter ved UiB kan muligens få bruke KI-verktøy på eksamen i fremtiden.
Jusstudenter ved UiB kan muligens få bruke KI-verktøy på eksamen i fremtiden. Foto: Colourbox/59868780
27. mars 2024 - 07:38

– Ingen arbeidsgiver vil akseptere at studentene bruker timer på oppgaver som KI løser på sekunder, sier dekan Karl Harald Søvig til Advokatbladet. Han er positiv til arbeidsgruppens forslag.

Arbeidsgruppen mener å ilegge et forbud mot bruk av KI-verktøy ikke er veien å gå. I stedet foreslås det tvert imot en rekke tiltak for å legge til rette for faglig forsvarlig bruk av KI-verktøy gjennom studiene.

– Vår jobb som utdanningsinstitusjon er å legge til rette for at de studentene vi utdanner blir i stand til å løse rettsspørsmål på en virkelighetsnær måte, sier professor Jan-Ove Færstad ved Det juridiske fakultet ved UiB.

– Dette innebærer at de må bli i stand til å bruke de verktøyene som er tilgjengelige i arbeidslivet på en hensiktsmessig og faglig forsvarlig måte, men også at de må ha tilegnet seg kompetanse som disse verktøyene ikke kan erstatte, sier Færstad, som har ledet arbeidsgruppen.

Tiktok hevder at selskapet stanser 95 prosent av falsk informasjon og konspirasjonsteorier før det blir publisert på plattformen.
Les også

Elleville konspirasjoner og monsterhistorier går sin seiersgang på Tiktok

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.