Årets PC-produkt... laget for Mac

Apples operativsystem OS X har fått PC World Norges pris for årets dataprodukt. Prisen deles ut til de ti mest innovative og interessante produktene som er lansert.

Apple er tildelt PC World Norges pris for Årets Dataprodukt. Selskapet fikk prisen for sitt nye operativsystem Mac OS X.

- Vi er svært fornøyd med denne utmerkelsen, og gleder oss over at vårt operativsystem bidrar til å opprettholde reell konkurranse i operativsystem- og PC-markedet, sier Arne Odden, daglig leder i Apple Norge.

Årets Dataprodukt er blitt delt ut årlig av PC World Norge siden begynnelsen av nittitallet, og har innenfor bransjen i Norge opparbeidet seg en status som attraktiv og prestisjetung. Utgangspunktet for kåringen er et stort antall produkter som PC World tester i løpet av året, og de produktene som mot slutten av året blir hedret, representerer innovasjon og nytenkning, samt potensial til å vekke interesse hos det brede publikum.

- Apples nye operativsystem Mac OS X innfrir alle disse kravene, uttaler PC Worlds Toralv Østvang, ansvarlig for Årets Dataprodukt 2001.

- Vi har vurdert og testet en stor mengde produkter, og uten å anvende kategorier finner vi fram til de mest interessante og innovative uavhengig av produktgruppe. I år kom ti produkter gjennom nåløyet, og Mac OS X er altså blant dem, sier Østvang.

- Mac OS X er selve fundamentet for Apples visjon om datamaskinen som naturlig senter i vår digitale livsstil, sier Arne Odden, daglig leder i Apple Norge.

- Denne teknologien gjør det enkelt for brukerne å knytte sammen digitale enheter som musikkspillere, stillbilde- og videokamera, DVD-enheter samt å utnytte informasjon mellom disse. Med Mac OS X integreres Apples maskiner svært enkelt i andre nettverkstandarder, samtidig som Apple utnytter de siste mulighetene innenfor Internett og trådløse nettverk.

- Dessuten, legger Odden til, - med Mac OS X har en rekke programvareleverandører vist fornyet interesse i Apple-plattformen. Med vår teknologi kan disse selskapene utvikle produkter som ikke kan gjenskapes på andre plattformer - samtidig som dokumenter kan utveksles problemfritt mellom de ulike standardene. Microsofts Office v. X er et eksempel på ett produkt blant mange som utnytter disse fortrinnene.

Til toppen