THE GATHERING

Årets The Gathering blir på påskehytta og i de tusen hjem

Skal samle tusenvis, men hver for seg.

Hver påske samles tusenvis av unge data- og spillinteresserte unge under The Gathering i Vikingskipet på Hamar. Bildet er fra 2019.
Hver påske samles tusenvis av unge data- og spillinteresserte unge under The Gathering i Vikingskipet på Hamar. Bildet er fra 2019. Foto: Eirik Helland Urke
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. jan. 2022 - 16:00

Påskens vakreste eventyr for mange nerder i inn- og utland, The Gathering, blir heller ikke i år arrangert på vanlig måte. Fortsatt er det smittesituasjonen rundt covid-19 som setter en stopper for det fysiske arrangementet. Arrangøren Kandu skriver i en pressemelding at arrangementsledelsen i samarbeid med en medisinskfaglig arbeidsgruppe har gjort en grundig og omfattende risikovurdering. Konklusjonen er at det heller ikke denne påsken er forsvarlig med et fysisk arrangement i Vikingskipet. 

– Sikkerheten til deltakere og frivillige vil alltid være viktigst, forklarer kommunikasjonsansvarlig Simon Eriksen Valvik i pressemeldingen. 

Denne hare-apen ble solgt for 53 ETH for et knapt år siden. Nå er høyeste bud på under 13.
Les også

Kan vi endelig erklære NFT-hypen for død?

Lover fortsatt TG-stemning

I stedet blir det også i år et digitalt arrangement. Det er nå snart tre år siden forrige gang mer enn 6000 mennesker kunne ta med datamaskinene sine og samles på Hamar.

– The Gathering har alltid vært et naturlig samlingspunkt for kreative mennesker med en felles interesse for digital kultur. Selv om Vikingskipet er vår foretrukne påskehytte, har vi de siste to årene lykkes med å overføre «TG-stemningen» og arrangementets verdier digitalt. Vi gleder oss derfor stort til nok en gang å samle tusenvis av mennesker til det som blir påskens største digitale samling, sier Valvik. 

Noen vil kanskje foretrekke egen seng framfor slike sovefasiliteter …. <i>Foto:  Eirik Helland Urke</i>
Noen vil kanskje foretrekke egen seng framfor slike sovefasiliteter …. Foto:  Eirik Helland Urke

Mer informasjon om arrangementet, inkludert til dem som allerede har en billett, blir etter hvert publisert på The Gathering-nettstedet.  

BI-professor Christoph Lutz har forsket på digitale teknologier, digitale ulikheter, personvern og de sosiale og etiske implikasjonene av nye teknologier som kunstig intelligens.
Les også

Hvor prestisjefylt er yrket ditt? Chat GPT svarer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.