BEDRIFTSTEKNOLOGI

Arnfinn Hofstad: - Dropp fusjonen

Nestleder i styret i Telenor/Telia, Arnfinn Hofstad, sier til Aftenposten at fusjonen mellom Telenor og Telia må stanses og brytes opp.

Frode Eriksen
14. des. 1999 - 16:08

Arnfinn Hofstad sier sin hjertens mening om fusjonsprosessen i dagens ettermiddagsutgave av Aftenposten etter at styreleder i Telenor/Telia, Jan-Åke Kark mandag kveld i NRK Redaksjon21 presenterte påstander om hva som skjedde på siste styremøte.

- Kark er bare et redskap for den svenske eier, som raskt snur på hælen, sier Hofstad til Aftenposten.

- Er det kurant at styreformannen gir pålegg til en viseadministrerende direktør, bak ryggen til administrerende direktør Tormod Hermansen, spør Hofstad, og svarer selv nei og viser til at dette bare er et eksempel på hvordan svenskene arbeider i fusjonsprosessen.

- Det er så grotesk at det er helt håpløst. De vil ikke holde seg til avtalen, sier Hofstad, som avholder en egen pressekonferanse torsdag ettermiddag for å utdype sitt syn.

- Aksjonæravtalen betyr ikke mer enn det papiret den er skrevet på. Og så sitter den svenske eier i styret og opptrer som én eier, sier Hofstad.

Han viser at til at det var oppnådd enighet om en løsning for plassering av hovedkontoret for mobilaktivitetene og at denne saken ikke skulle tas opp til votering i styremøtet.

Men da de andre svenske styremedlemmene krevde en votering, snudde Kark.

Hofstad sier også at den norske nestkommanderende i Nett-delen av det nye selskapet sin anbefaling at virksomheten skulle legges til Stockholm ble overkjørt og virksomheten lagt til Oslo, og konkluderer med at det hele er snakk om politikk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.