Ascend aksepterer Lucent-bud

Lucent Technologies kjøper Ascend Communications for vel 150 milliarder kroner i aksjer.

I en pressemelding fra Lucent heter det at selskapet betaler Ascend-eierne 0,825 Lucent-aksje for hver Ascend-aksje. Dette tilsvarer 20 milliarder amerikanske dollar, eller vel 150 milliarder kroner. Styrene i begge selskapene har godkjent fusjonsforslaget. Det er ventet at fusjonen skal være gjennomført 30. juni.

Budet gir Ascend-eierne en direkte gevinst på tre milliarder dollar - siden selskapets kapitaliserte verdt ligger rundt 17 milliarder dollar.

Lucent etablerer i forbindelse med fusjonen en egen bredbåndsgruppe med folk fra begge selskapene, ledet av Lucents Dan Stanzione, som skal jobbe fram nye bredbånds multiservice-løsninger.

Fusjonen betyr også hardere konkurranse i datakom-markedet der Cisco Systems i dag er markedsleder. Lucent er i dag den største produsenten av datakomutstyr, mens Ascend er verdens fjerde største produsent av datanettverksutstyr.

Ascend har sin styrke først og fremst innen det raskt voksende markedet for ATM- og IP-ruting-teknologi, men oppkjøpet av Cascade i 1997 (3,7 milliarder dollar) har ikke gitt selskapet særlig valuta for pengene, blant annet fordi en rekke av de sentrale Cascade-folkene forlot selskapet etter fusjonen.

Til toppen