RESULTATERFINANS

ASK holder kursen

ASK leverte meget gode tall torsdag morgen. Både omsetning og resultat i siste kvartal 1997 var gode nok til å sende et gisp gjennom salen, da ledelsen projiserte tallene for et morgentrett presse- og analytikerkorps.

Jørgen Christiansen
12. feb. 1998 - 10:02

ASK ASA presterte en omsetning i fjerde kvartal på 243,2 millioner kroner og et kvartalsresultat på 55,5 millioner (før skatt). Det var nok i overkant av de siste publiserte estimatene. Med et resultat per aksje på 2,59 kroner er det likevel ingen grunn til å forvente at markedet vil kaste seg over aksjen på nåværende kursleie rundt 75 kroner.

Selskapets ledelse er ikke spesielt bekymret for noen Asia-effekt. I verste fall ser man for seg en resultateffekt på minus 3 prosent. Forventningen er at for 1998 som helhet vil nettoeffekten være null. Konkurransebildet forventes heller ikke å forverre seg på grunn av uroen, da ASK kjøper store deler av sine innsatsfaktorer i det samme markedet som konkurrentene.

I 1998 og 1999 forventer ASK sterk vekst i XGA- og gradvis SXGA-markedet, mens VGA dør helt ut og SVGA holder sin posisjon som det største markedet, men med lavere vekst. Selskapet setter fokus på sitt siste produkt Impression 1280 som er et SXGA-produkt rettet mot high-end markedet som CAD/CAM. På XGA har ASK så langt et lett produkt men gjennomsnittlig lumen, men ikke noe høy-lumen produkt, ennå.

På sikt ser selskapet for seg at markedet for ASKs produkter kan utvide seg for eksempel i retning av hjemmekino/privat storskjerm. Selskapet demonstrerte på presentasjonen anvendelsen av en Scart-tilkobling (fra TV/Video) på Impression A4, slik at morgentrette analytikere kunne få med seg noen runder 1500-meter fra Nagano.

Administrerende direktør Ole J. Fredriksen forventer at enkelte konkurrenter som i 1997 brukte tid til å posisjonere seg, i 1998 vil "tråkke litt hardere til", med mulige konsekvenser for prisbildet spesielt i SVGA-segmentet.

Fjerde kvartal 1997 beskrives av selskapet som et kvartal hvor man lykkedes med alt. Fredriksen beskriver kvartalet som et helt spesielt kvartal som man ikke kan forvente å få igjen.

Tabell: Foreløpig resultat 1997, alle tall i millioner kroner.

1997 1996
Driftsinntekter 604,3 324,6
Driftsresultat 130,5 73,9
Resultat f. skatt 137,8 75,2
Resultat e. skatt 95 50
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.