SIKKERHET

Assange motsetter seg utlevering

WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange sier under et rettsmøte i London at han motsetter seg utlevering til USA. Neste høring i London skjer 30. mai.

Julian Assange motsetter seg utlevering til USA.
Julian Assange motsetter seg utlevering til USA. Foto: AP / NTB Scanpix / Matt Dunham
2. mai 2019 - 13:33

Assange, som onsdag ble dømt til nesten ett års fengsel for i 2012 å ha brutt betingelsene for løslatelse mot kausjon, sa under et rettsmøte i Westminster Magistrates' Court i London torsdag at han vil kjempe mot USAs utleveringsbegjæring. USA vil ha ham utlevert for datakriminalitet.

Assange sa torsdag at han ikke vil la seg utlevere for å ha bidratt til det han omtaler som «journalistikk som har vunnet mange priser».

Assange deltok i rettsmøtet via videolink fra fengselet Belmarsh i London, der han soner dommen på 50 uker som han ble idømt onsdag.

Domstolen besluttet torsdag å utsette behandlingen av utleveringsbegjæringen til 30. mai. Da skal det holdes et rettsmøte, og en mer inngående høring er berammet til 12. juni, ifølge Reuters.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.