FORBRUKERTEKNOLOGI

Asus Eee utfordres av ny mini-PC med turbo-3G

LG trapper opp funskjonskrigen i markedet for små bærbare PC-er.

22. sep. 2008 - 15:33

Mini-PCer av typen Asus Eee har blitt godt mottatt av markedet. I dag selges slike maskiner hos blant annet Expert-kjeden, noe som tyder på en interesse også blant den jevne forbruker.

Suksessen til Eee har ført til at flere vil ha en bit av kaken. I slutten oktober kommer LG Electronics med en Eee-konkurrent på det norske markedet. Maskin, LG X110, er i likhet med Eee designet for å være liten og lett å ha med seg, samtidig som at den er kraftig nok til å utføre oppgaver som å surfe på websider, håndtere e-post og å sende lynmeldinger. Mange, inkludert LG, kaller denne typen maskiner for «netbooks».

Selv om både LGs maskin og den nyeste Asus Eee-modellen i Norge, PC 901, er basert på Intels Atom-prosessor og har 1 gigabyte systemminne, er også flere ulikheter mellom maskinene.

LG-maskinen vil leveres med større skjerm (10,2 tommer), harddisk på mellom 80 og 160 gigabytes i stedet for flashminnebasert SSD og med Windows XP som eneste operativsystemalternativ.

Den veiledende prisen på de to maskinene er omtrent den samme - 3300 kroner for Eee og 3500 kroner for X110.

LG-maskinen kommer også i en utgave som er utstyrt med støtte for HSDPA/HSUPA (turbo-3G). Den skal støtte nedlastingshastigheter på inntil 7.2 megabits per sekund og opplastingshastigheter på inntil 2 megabits per sekund. Denne har en veiledende pris på 4295 kroner.

Batteritiden til LG-maskinene skal være på inntil 3,5 timer med standardbatteriet (3 celler). Maskinen kan også leveres med et 6 cellers batteri. Med det minste batteriet veier X110 1,19 kg. Maskinen måler 262x180x31 millimeter på det tykkeste.

De har støtte for WLAN, Ethernet og fire ulike typer flashminnekort. Skjermen har LED-basert bakgrunnsbelystning og en oppløsning på 1024x600 piksler.

    Les også:

LG X110 i tre ulike farger.
LG X110 i tre ulike farger.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.