RESULTATERFINANS

AT&T vurderer en «plan B»

Joint venture kan være et alternativ til å kjøpe T-Mobile.

1. des. 2011 - 09:35

Ifølge Wall Street Journal har AT&T og Deutsche Telekom diskutert et alternativ dersom det skulle vise seg umulig å få AT&Ts kjøp av Deutsche Telekoms amerikanske datter T-Mobile godkjent av USAs justisdepartement.

    Les også:

Alternativet er å opprette et felles selskap («joint venture») der AT&T og T-Mobile samler hele eller deler av sin infrastruktur, og samtidig ha hver sin abonnementsmasse.

Dette alternativet gjenspeiler det faktum at hovedmålet til partene ikke er å skaffe seg flere abonnenter, men sikre tilstrekkelig med mobil båndbredde til å dekke den kraftige økningen i etterspørsel de fleste er enige om vil komme.

Håpet er at en løsning der T-Mobile eksistens videreføres vil tilfredsstille justisdepartementet, som har gitt klare signaler om at reduksjonen i antall store operatører fra fire til tre er deres hovedinnvending mot kjøpet. I dag er AT&T nest størst og T-Mobile fjerde størst. En sammenslåing vil gjøre AT&T til USAs suverent største mobiloperatør, med 130 millioner abonnenter og 43 prosent av markedet.

Arbeidet med «plan B» har ikke kommet spesielt langt. AT&T har fortsatt som hovedmål å justere vilkårene for et oppkjøp for å oppnå et forlik med justisdepartementet, som så kan danne grunnlaget for en søknad til USAs teletilsyn FCC hvis godkjenning også er påkrevd. Det pågår forhandlinger med Leap Wireless, USAs sjette største mobiloperatør med 6 millioner abonnenter, om en pakke der Leap overtar en del av verdiene til T-Mobile.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.