RESULTATERFINANS

Atea har klippetro på Windows 7

Tror det betyr opptil 1,5 milliarder kroner i økt omsetning over to år.

22. okt. 2009 - 14:18

Atea ASA, leverandør av IT-infrastrukturprodukter og -tjenester i Norden og Baltikum, kunngjorde i dag sine tall for tredje kvartal.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor er driftsinntektene redusert med 6,1 prosent til 2,89 milliarder (norske) kroner. Driftsresultatet før avskrivninger (EDITBA) er økt med 5,4 prosent til 104 millioner kroner. Resultatet etter skatt er 54,2 millioner kroner, mot 50,5 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

I motsetning til prestasjonene i de øvrige nordiske landene, greide Atea å øke omsetningen med 4,0 prosent til 802 millioner kroner. I Sverige falt omsetningen med 12 prosent til 734 millioner kroner. Fallet i Danmark var 6,7 prosent til 1 038 millioner kroner, og i Finland 5,0 prosent til 260 millioner kroner. I Baltikum er nedgangen 35 prosent til 54,6 millioner kroner. Kommentaren fra Atea er at dette markedet er «svært utfordrende».

Samtidig med tallene, fortalte Atea at de lanserer et fellesprosjekt med Microsoft, «Atea7 design» for å hjelpe kunder med oppgradering av pc-parken til Windows 7.

Atea venter 1,0 til 1,5 milliarder kroner i økt omsetning på grunn av lanseringen av Windows 7.

Selskapet anslår at det i dag er 12,5 millioner Windows-pc-er i det nordiske og baltiske bedriftsmarkedet. De har til hensikt å selge 2 millioner forretnings-pc-er i dette markedet over de kommende to årene.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.