Atea kjøper datasenter

- Det finnes knapt konkurrenter i dette markedet, sier Sønsteby.

Atea kjøper datasenter
UTVIDER: Det finnes knapt konkurrenter til datasentervirksomheten Atea kjøper nå, sier Steinar Sønsteby. Bilde: Espen Zachariassen

Det Oslo Børs-noterte IT-selskapet Atea avsluttet fjoråret med et digert oppkjøp, da de slukte en dansk systemintegrator.

Les mer: Atea gjør storhandel

Nå er det duket for utvidelse i Baltikum. Det skjer med kjøpet av Baltneta (Baltnetos Komunikacijos), en litauisk nettsky- og datasenterspesialist med rundt 3.000 hovedsakelig små- og mellomstore kunder.

- Topp moderne

Atea overtar alle aksjene. Kjøpesummen tilsvarer 90,3 millioner kroner. Transaksjonen er allerede godkjent av myndighetene i Litauen.

Selskapet har 120 ansatte og eget datasenter i hovedstaden Vilnius. Dette er et senter hvor det fortsatt skal være betydelig ledig kapasitet og rom for vekst.

- Datasenteret er veldig moderne, noe som i baltisk sammenheng er spesielt. Det finnes knapt konkurrenter, sier konsernsjef Steinar Sønsteby til digi.no.

Lavere kost

Han peker på at kostnadsnivået i Baltikum også er betydelig lavere enn i de andre landene Atea opererer i, det vil si Norge, Sverige, Danmark og Finland.

- Vi tror Baltneta kan bidra til økt konkurransekraft også for virksomheten vår i Norden, sier Sønsteby.

God stim

Atea er inne i en god stim. I fjor omsatte de for 24,6 milliarder kroner, en oppgang på 11,3 prosent. Driftsresultatet (EBITDA) fetet seg opp 19,7 prosent til 958 millioner kroner.

Men nylig glapp en kjempeavtale med Forsvaret til konkurrenten Viju

Regnskapet for første kvartal i år legges fram om to uker.