IT-BRANSJEN

Atea melder om sterkt kvartal

Vokste på alle forretningsområder i første kvartal.

Ole Petter Saxrud, administrerende direktør i Atea Norge, sier de har jobbet systematisk med å utvikle tjenester som treffer kundenes behov.
Ole Petter Saxrud, administrerende direktør i Atea Norge, sier de har jobbet systematisk med å utvikle tjenester som treffer kundenes behov. Foto: Atea
Marius ValleMarius ValleJournalist
27. apr. 2023 - 08:33

Omsetningen i første kvartal endte på nærmere 2,7 milliarder kroner, melder Atea i en pressemelding. 

Sammenlignet med første kvartal i fjor er dette en vekst på 6 prosent. Resultatet ble 55 millioner kroner – en økning på 23 prosent i forhold til samme periode i 2022.

Det er særlig omsetningen på skytjenester som har økt, opp 112 prosent. Driftstjenester har også hatt en økning, med 37 prosent.

– Systematisk jobbing

Administrerende direktør Ole Petter Saxrud sier at flere velger Atea når de skal flytte opp i skyen. Det siste året har Atea jobbet systematisk med å utvikle tjenester som treffer kundenes behov, sier han.

Selskapet melder også om 15 prosent vekst på konsulentområdet og 4 prosent vekst på maskinvare. 

Etterspørsel etter sikkerhetskompetanse

Atea skriver at det stadig blir mer krevende for norske virksomheter å sikre sine digitale verdier og at etterspørselen etter sikkerhetskompetanse og analyser øker. 

– Som i de foregående kvartalene er etterspørselen etter IT-sikkerhetstjenester og konsulenter økende hos våre kunder. Vi møter dette behovet på en god måte og er glade for at dette nå i mye større grad har blitt løftet høyt på agendaen i norske virksomheter, sier Saxrud.

Ib Kunøe, som indirekte er storeier i Atea, går nå av som styreleder i selskapet.
Les også

Sven Madsen blir ny styreleder i Atea 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.